Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες είναι κακοφορολογημένοι»

Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες είναι κακοφορολογημένοι»

«Αν πέσουμε, να πέσουμε μαχόμενοι» ανέφερε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ακόμα ένα στέλεχος της κυβέρνησης διαφώνησε με την άποψη του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ότι οι Έλληνες δεν υπερφορολογούνται. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, δήλωσε σχετικά: «Αυτοί οι οποίοι πληρώνουν, τα συνήθη υποζύγια είναι υπερφορολογημένα. Είμαστε κακοφορολογημένοι στην Ελλάδα. Η προσπάθεια που γίνεται τις τελευταίες δεκαετίες για να περιοριστεί η φοροδιαφυγή δεν έχει αποδώσει όσο έπρεπε».

Παρατήρησε, ακόμη, ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει ανακοινώσει ότι για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής μπορεί να ελέγξει τα πόθεν έσχες των δημοσίων υπάλληλων που έχουν βγάλει πάνω από 100.000 ευρώ στο εξωτερικό.

Επίσης ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα καταλήξει σε συμφωνία με την τρόικα η κυβέρνηση και τόνισε: «η κυβέρνηση δεν θα πέσει. Πρέπει να έχουμε ορίζοντα τετραετίας, όσο κι αν αυτό φαντάζει δύσκολο. Η κυβέρνηση δεν θα πέσει. Αν είναι να πέσει η κυβέρνηση, προτιμώ να πέσει μαχόμενη».

Διαβάστε ακόμη: O Στουρνάρας επιμένει ότι οι Έλληνες δεν υπερφορολογούνται

Παραδέχθηκε ότι το βασικό αγκάθι στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα είναι οι πλειστηριασμοί και σημείωσε: «Θα προστατευτεί η κατοικία όσων δεν μπορούν να πληρώσουν. Μπορεί να δοθεί λύση όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν, πρέπει να μπορεί η τράπεζα να τούς δίνει ένα μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο με μια χαμηλή δόση του δανείου να μην κινδυνεύει η πρώτη κατοικία».

Επισήμανε, δε, ότι: «Δεν είμαι βέβαιος ότι οι ίδιες οι τράπεζες θα ήθελαν να βρεθούν με χιλιάδες ακίνητα• συμφωνώ ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η πρακτική όσοι έχουν τη δυνατότητα να μην πληρώνουν».