Μητσοτάκης: Η συμφωνία των Πρεσπών υπονομεύει τα Eθνικά Συμφέροντα

«Το 2019 είναι εκλογικό έτος, θα γίνουν εθνικές, ευρωεκλογές. Θα σηματοδοτήσει τη μεγάλη πολιτική αλλαγή για τη χώρα», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Eπίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Τρίπολη , στην εκδήλωση που διοργάνωσαν οι ΝΟΔΕ Κορινθίας, Μεσσηνίας, Αργολίδας, Αρκαδίας και Λακωνίας, με κεντρικό ομιλητή τον υποψήφιο περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

“Το 2019 είναι εκλογικό έτος, θα γίνουν εθνικές, ευρωεκλογές. Θα σηματοδοτήσει τη μεγάλη πολιτική αλλαγή για τη χώρα. Δεν ξέρω πότε θα γίνουν εθνικές εκλογές, να γίνουν όμως μια ώρα αρχύτερα. Είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο” τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ εναντίον του κ. Τσίπρα, με αφορμή τα όσα είπε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός ότι κυβερνά μόλις 100 μέρες.

“Μας είπε ο κ. Τσίπρας, ότι κυβερνά 100 μέρες, κυβερνά τη χώρα 1414 ημέρες που η χώρα πήγε πίσω. Οι Έλληνες έγιναν φτωχότεροι, η οικονομία καταρρακώθηκε και επέστρεψε η κρίση” επεσήμανε ο κ.Μητσοτάκης.

Ειδική αναφορά ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε στην συμφωνία των Πρεσπών, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν είναι και θα παραμείνει απέναντι στην συμφωνία.

“Είχαμε προειδοποιήσει για ζημιά αναφορικά με την συμφωνία Πρεσπών. Η αναγνώριση “μακεδονικής”γλώσσας και εθνότητας συνιστά εθνική υποχώρηση.

“Ο κ. Τσίπρας είπε ναι, εκεί που όλοι είχαν πει όχι, ο Μητσοτάκης, ο Καραμανλής και ο Σαμάρας . Και τώρα ο κ. Ζάεφ μας κουνά το δάχτυλο, λέει να διδάσκεται η «μακεδονική» γλώσσα στα ελληνικά σχολεία. Του λέμε ότι η ΝΔ ήταν είναι και θα είναι απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών, να μην περάσει γιατί υπονομεύει τα συμφέροντα της χώρας” τόνισε ο κ.Μητσοτάκης.

Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το δικό σας υστέρημα στο παιχνίδι των προεκλογικών παροχών, σας πήρε δέκα και σας επιστρέφει ένα σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

“Θα έρθει στη Βουλή να μας πει ότι ακύρωσε την περικοπή των συντάξεων που ο Ίδιος έκοψε και εμείς θα του θυμίσουμε ότι ήμασταν απέναντι και θα τους θυμίσουμε ότι τότε δε δέχθηκε την τροπολογία μας, γιατί ίσως δεν είχε ρυθμίσει το παζάρι το οποίο έκανε” είπε ο κ.Μητσοτάκης.

“Δε Θέλω να πάρω μόνο μια ισχυρή λαϊκή εντολή αλλά θέλω να είμαστε και μια καλή κυβέρνηση” είπε ο κ.Μητσοτάκης, επιμένοντας ότι στον πυρήνα του γαλάζιου σχεδίου βρίσκεται η μείωση των φόρων και των εισφορών, οι επενδύσεις και η ενίσχυση της μεσαίας τάξης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα περιέγραψε και τα διλήμματα των επερχόμενων εκλογών.

“Θα μπουν σκληρά διλήμματα, να πάμε μπροστά ή πίσω, με τις ευκαιρίες για πολλούς ή με επιδόματα για λίγους, να δώσουμε τρίτη ευκαιρία σε Τσίπρα ή πρώτη ευκαιρία σε Κυριάκο Μητσοτάκη” τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.