Μητσοτάκης: Μια ισχυρή ΝΔ μπορεί να εγγυηθεί την πολιτική αλλαγή

Μητσοτάκης: Μια ισχυρή ΝΔ μπορεί να εγγυηθεί την πολιτική αλλαγή
Αισιόδοξος για καθαρή πολιτική νίκη ο πρόεδρος της ΝΔ.

Tην αισιοδοξία του πως την Κυριακή οι πολίτες θα δώσουν μια καθαρή νίκη στη ΝΔ στέλνοντας μήνυμα πολιτικής αλλαγής, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας πως πρώτη φορά η όλη συζήτηση γίνεται για τη διαφορά και όχι για τον νικητή. «Θέλω το βράδυ της 26ης Μαΐου να είναι ξεκάθαρο πως το πρώτο μεγάλο βήμα για την πολιτική αλλαγή θα έχει γίνει» είπε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, χωρίς να ανοίξει τα χαρτιά του για το αν, σε περίπτωση νίκης, ζητήσει άμεσα εκλογές.

Τόνισε, όμως, πως «θα είναι καλό να αποφύγουμε ένα τετράμηνο, όπου μια κυβέρνηση χωρίς νομιμοποίηση θα προσπαθεί απλά να κρατηθεί στην εξουσία». Σημείωσε πως δεν έχει μιλήσει καθόλου για το παρελθόν και πως έχει επιλέξει να μιλά για το μέλλον, ενώ υπενθύμισε πως ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έχει πει πως οι εκλογές αυτές είναι ψήφος εμπιστοσύνης. «Το μήνυμα που θέλω να περάσω είναι ότι αυτή η ανάγκη για πολιτική αλλαγή πρέπει να εκφραστεί με στήριξη της ΝΔ» είπε, προχωρώντας σε νέο άνοιγμα στους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων. «Απευθύνομαι σε αυτούς που βρίσκονται ανάμεσα σε εμάς και τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ, το Ποτάμι. Όσο πιο αδύναμη είναι η Χρυσή Αυγή τόσο το καλύτερο, είμαστε κατά των άκρων. Καλώ και συμπολίτες που στήριξαν ΣΥΡΙΖΑ σε μια μεγάλη συμπόρευση. Το διακύβευμα περνά τις διαχωριστικές γραμμές» τόνισε, αποκρούοντας τη λογική των ίσων αποστάσεων. «Όταν καλούμαστε να διαλέξουμε μεταξύ της δημοκρατίας ή ενός ιδιότυπου αυταρχισμού, Ευρώπης ή Μαδούρο, δεν γίνεται να είσαι και με τα δύο, ή με τη μια ή με την άλλη. Αυτό λέω» υπογράμμισε.

Δίνοντας έμφαση στην ανάγκη να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα ανομίας, ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε πως ο κόσμος αισθάνεται σήμερα ανασφαλής, ενώ χαρακτήρισε τον Ρουβίκωνα ως ένα ειδικό πρόβλημα. «Υπάρχει ανοχή της κυβέρνησης. Κινδυνεύουμε να είμαστε μια εκβιαζόμενη δημοκρατία. Οι τελευταίες πράξεις του Ρουβίκωνα έχουν ένα πολιτικό πρόσημο. Γίνονται για τη στήριξη ενός αμετανόητου τρομοκράτη» τόνισε, χαρακτηρίζοντας «αδιανόητο» αυτό που έγινε στη Βουλή.

«Για εμάς το θέμα αντιμετώπισης της ανομίας αποτελεί πολιτική βούληση, για την κυβέρνηση δεν είναι. Χρειάζεται ενίσχυση της ΕΛΑΣ, επανασύσταση ομάδας Δέλτα και ενίσχυση της ΔΙΑΣ, νέα περιπολικά, αλεξίσφαιρα γιλέκα, υπάρχουν τα επιχειρησιακά σχέδια» είπε, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή του για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. «Μέσα στα πρώτα νομοσχέδια θα ενταχθεί και η κατάργηση του ασύλου. Το πανεπιστήμιο θα αντιμετωπίζεται σαν οποιοσδήποτε δημόσιος χώρος» είπε ο κ. Μητσοτάκης. Αναφερόμενος στα Εξάρχεια, τόνισε πως τα πράγματα έχουν γίνει πολύ χειρότερα από ότι ήταν το 13-14 και μίλησε για το σχέδιό του. «Ένα εμβληματικό έργο εθνικής εμβέλειας -που ονομάζω το νέο αρχαιολογικό μουσείο- και θα προβλέπει τη συνολική ανάπλαση όλης της περιοχής. Είναι ένα έργο μακροπρόθεσμο και θέλω να το συνδυάσω με μία προσπάθεια οικονομικής ανάπτυξης του κέντρου της Αθήνας. Το μετρό στα Εξάρχεια θα βοηθήσει. Πριν φτάσουμε εκεί, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα φαινόμενα των καταλήψεων» τόνισε.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για το πακέτο που προτείνει η ΝΔ με μείωση φόρων, αποτελεσματικό κράτος, προσέλκυση επενδύσεων, νέες δουλειές, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως με τη λεγόμενη 13η σύνταξη επιχείρησε να εξαπατήσει τους συνταξιούχους. «Δεν είναι 13η σύνταξη, αν ήταν θα δινόταν τα Χριστούγεννα και θα ήταν 2,2 δισ. Οι συνταξιούχοι ξέρουν ότι αυτό δεν είναι 13η σύνταξη. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με το ψηφοδέλτιο μπορούσε να έδινε σε μετρητά τη 13η σύνταξη θα το έκανε. Είναι ξεδιάντροπη κίνηση» υποστήριξε, επισημαίνοντας πως στόχος του είναι να υπάρξει ένας μηχανισμός μόνιμης στήριξης των συνταξιούχων που θα προκύπτει από την ανάπτυξη. «Με ανάπτυξη 4% θα είναι εφικτό. Θα δίνεται από το πλεόνασμα, όχι από το υστέρημα» είπε δεσμευόμενος για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε έτοιμος να κυβερνήσει, τονίζοντας πως ήδη έχει έτοιμα τα πρώτα 10 νομοσχέδια. «Ζητούσα και ζητώ εκλογές το συντομότερο δυνατό. Θα ήταν ανέντιμο να μην ήμουν έτοιμος. Έχω στο μυαλό μου τη βασική ομάδα που θα κυβερνήσει» επισήμανε.

Απαντώντας σε ερώτηση αν τελικά η έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή με τον Πρωθυπουργό ήταν λάθος τόνισε πως ο κόσμος θέλει να ακούσει το θετικό μήνυμα της ΝΔ. «Αυτό το έκανα, δεν παρασύρθηκα στη Βουλή, τοποθετήθηκα με ευθύνη. Η έμφασή μας είναι στο να εξηγήσουμε στους πολίτες γιατί αξίζουμε. Δεν είναι προσωπικό το ζήτημα. Να αφήσουμε πίσω τον διχασμό» τόνισε, ενώ απάντησε στο δίλημμα του πρωθυπουργού “ή με τους πολλούς ή με την ελίτ” πως στη δημοκρατία δεν υποτάσσεται κανείς σε κανέναν. «Όλοι υποτάσσονται στους νόμους. Όταν οι λίγοι ή οι πολλοί ξεφεύγουν είναι υπόλογοι στους νόμους» είπε, προσθέτοντας πως η ρητορική που χρησιμοποιεί ο Αλέξης Τσίπρας είναι ίδια με αυτή της ακροδεξιάς στην Ευρώπη.

Μιλώντας για το πρόγραμμά του για την Υγεία, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως δίνει μεγάλη έμφαση στην πρόληψη με δωρεάν προληπτικές εξετάσεις, στην καλή ζωή, την άθληση, την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. «Τα νοσοκομεία μας θα διοικούνται με αντικειμενικό τρόπο και με άξιους ανθρώπους. Όπου χρειάζεται, προς όφελος του ασθενή, θα προχωρήσουμε σε συμπράξεις. Αν πρόκειται να το κάνουμε, να το κάνουμε χωρίς κανένα κόστος για τον πολίτη» τόνισε.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως διαστρέβλωσε τα όσα είπε για τα εργασιακά, τονίζοντας πως ο ίδιος μίλησε για 7ημερη λειτουργία των επιχειρήσεων και όχι για 7ημερη εργασία των εργαζομένων. Έκανε λόγο, μάλιστα, για προσλήψεις ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο. «Θα υπάρχει στοχευμένη πολιτική προσλήψεων, όπου υπάρχει ανάγκη, όπως νοσηλευτές, στην εκπαίδευση κυρίως στην ειδική αγωγή, αστυνομικοί. Θα υπάρχει αξιολόγηση, δεν θα έχουμε απολύσεις. Μέσα από την αξιολόγηση θέλω να επιβραβεύσω τους άξιους δημοσίους υπαλλήλους» τόνισε, υπογραμμίζοντας πως στόχος του είναι η στήριξη της εργαζόμενης μητέρας και της οικογένειας.

Τέλος, μιλώντας για τη συγκέντρωση της ΝΔ στο Περιστέρι ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για μια πολύ ωραία, ζεστή και μεγάλη συγκέντρωση. «Από το 2003 πολιτεύομαι στη Β’ Αθηνών, έχω στενή σχέση με τους κατοίκους, θα είμαι υποψήφιος στη Δυτική Αθήνα. Έχω δώσει βάρος στη δυτική Αθήνα, από τότε που εκλέχτηκα. Είναι μια φυσική πορεία να είμαι κοντά τους. Το πρώτο πρότυπο σχολείο θα ιδρυθεί για λόγους συμβολικούς στο Περιστέρι» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.