MNI: Αλλάζει μέρα και δεν αναβάλλεται το μίνι Eurogroup για το ελληνικό χρέος

MNI: Αλλάζει μέρα και δεν αναβάλλεται το μίνι Eurogroup για το ελληνικό χρέος
epa05296515 German Finance Minister Wolfgang Schaeuble (L) chats Belgian Finance Minister Johan Van Overtveldt (R) during the start of an Eurogroup Finance ministers meeting in Brussels, Belgium, 09 May 2016. Eurozone's ministers will discuss a deal to unblock a 5 billion Euro aid package to Greece. EPA/OLIVIER HOSLET

Το πρακτορείο ειδήσεων επανέρχεται μετά τη διάψευση της Γερμανίας. Τι ισχύει τελικά και ποιοι εμπλέκονται.

Σύγχυση επικρατεί τις τελευταίες ώρες με τη σύνοδο του λεγόμενου Washington Group με θέμα το ελληνικό χρέος, με τη Γερμανία να φέρεται να βάζει τα μεγαλύτερα εμπόδια παρότι από το πρωί της Τετάρτης υπήρξαν αναφορές ότι το ΔΝΤ ήταν αυτό που μπλόκαρε τη διαδικασία.

Όπως αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο MNI, και παρά τη διάψευση του γερμανικού ΥΠΟΙΚ, η διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί πριν από τις 5 Δεκεμβρίου, αλλά όχι την προσεχή Παρασκευή όπως είχε αρχικά γίνει γνωστό.

«Τα μέλη του “Washington Group” θα έχουν διαβουλεύσεις για το ελληνικό χρέος και την απομείωσή του προ του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου», υποστηρίζει το πρακτορείο και προσθέτει: «Η συνάντηση δεν ακυρώθηκε, αλλά προγραμματίστηκε σε νέα ημερομηνία, προκειμένου να μην τραβήξει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης». Το ΜΝΙ σημειώνει επίσης ότι εκτός της Ελλάδας, στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων θα βρεθεί και η Ιταλία.

Νωρίτερα την Τετάρτη η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας είχε δηλώσει ότι: «Τέτοια σύνοδος δεν έχει αναγγελθεί και δεν θα γίνει» προσθέτοντας: «Δεν υπάρχει λόγος να γίνει έκτακτη συνάντηση για την Ελλάδα».

Όπως είχε δημοσιεύσει την Τρίτη η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, η σύνοδος είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Ολλανδίας καθώς επίσης και εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Κληθείσα να σχολιάσει το δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung η εκπρόσωπος της Κομισιόν ανέφερε με μία μέρα καθυστέρηση ότι «Δεν σχολιάζουμε διαρροές προς τον Τύπο».