Moments: Ένα Facebook app που κανείς δεν ξέρει ποιος θα το χρησιμοποιήσει

Moments: Ένα Facebook app που κανείς δεν ξέρει ποιος θα το χρησιμοποιήσει

Μία ακόμη προσπάθεια του Facebook να κάνει τη διαφορά στο χώρο των ιδιωτικών μηνυμάτων.

Του Βασίλη Σαμούρκα

Σε μια ακόμη εφαρμογή για την οποία λίγα στοιχεία έχουν διαρρεύσει, δουλεύουν οι άνθρωποι το Facebook. Ονομάζεται Moments, κι όπως αναφέρει η ιστοσελίδα TechCrunch πρόκειται για ένα ιδιωτικό newsfeed επιλεγμένων προσώπων.

Στο Moments οι χρήστες θα μπορούν να ανεβάζουν υλικό που δεν θέλουν να μοιραστούν με το σύνολο των φίλων τους στο Facebook μέσω επιλεγμένων «κύκλων», οι οποίοι χωρίζονται σε διάφορες κατηγορίες.

Η λειτουργία αυτή υπάρχει μεν στην υπάρχουσα πλατφόρμα του δημοφιλέστερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης, όμως η διαδικασία να αλλάζουμε τους αποδέκτες του status update μας κάθε φορά που θέλουμε να γράψουμε κάτι, θεωρείται δυσλειτουργική και χρονοβόρα.

Ενώ κανείς δεν γνωρίζει πώς θα είναι το Moments γραφιστικά, το δημοσίευμα του TechCrunch αναφέρει πως θα μοιάζει αρκετά με την εφαρμογή Cluster, ένα app που προσφέρει στον χρήστη τη δυνατότητα να «δημιουργεί συγκεκριμένα γκρουπ ανθρώπων για να μοιράζεται εικόνες και αναμνήσεις μόνο με όσους πραγματικά το αξίζουν».

Το Moments δεν είναι η μοναδική εφαρμογή του Facebook που μπαίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα στην ψηφιακή μας ζωή, καθώς νωρίτερα φέτος είχαμε και την εμφάνιση του Slingshot, μιας παραλλαγής του Snapchat η οποία ήλθε, είδε, και δεν… πολυακούμπησε.

Το Facebook δεν φαίνεται να πείθει και πολύ τους χρήστες του με εφαρμογές που έχουν να κάνουν με ζητήματα ιδιωτικότητας, ειδικά στον τομέα των μηνυμάτων και της ανταλλαγής εικόνων.

Άλλωστε, δεν είναι λίγες οι φωνές αγανάκτησης που προκάλεσε ο διαχωρισμός του mobile app από το Facebook Messenger, καθώς ένα μεγάλο μέρος των χρηστών βρίσκει χρονοβόρο κι επιβαρυντικό για τα κινητά του να αναγκάζεται να πηγαινοέρχεται μεταξύ δύο εφαρμογών κάθε φορά που θέλει να μιλήσει με κάποιον φίλο του.

Παρόλα αυτά οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι η Facebook συνεχίζει τις προσπάθειες ανάπτυξης μιας εφαρμογής η οποία θα κάνει τη διαφορά. Ακόμη κι αν «κάψει» το Moments, όλοι γνωρίζουν πως η εταιρεία έχει και την όρεξη αλλά και τους πόρους για να χρηματοδοτήσει το «next big thing» της.