Μόνο άνδρες στη λίστα με υποψήφιους αντιπροέδρους του Τραμπ;

Μόνο άνδρες στη λίστα με υποψήφιους αντιπροέδρους του Τραμπ;
(FILES) Former US President and 2024 presidential hopeful Donald Trump attends the annual Conservative Political Action Conference (CPAC) meeting on February 24, 2024, in National Harbor, Maryland. You might argue it's a cruel joke no matter what side of American politics you fall on: Donald Trump sent a message to supporters on April 1, 2024 that appeared to announce he was suspending his reelection campaign, but it turned out to be an April Fools' fundraising bid. (Photo by Mandel NGAN / AFP) Photo: AFP
Ο γερουσιαστής του Οχάιο Τζ. Ντ. Βανς και ο γερουσιαστής της Φλόριντα Μάρκο Ρούμπιο περιλαμβάνονται μεταξύ των προτάσεων.

Όταν αναφέρθηκε το ζήτημα του πιθανού αντιπροέδρου που θα επιλέξει ο Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια εκδήλωσης για τη συγκέντρωση πόρων στο Μανχάταν, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών σχολίασε ιδιαίτερα θετικά τον κυβερνήτη της Βόρειας Ντακότα Νταγκ Μπέργκουμ και τον Αμερικανό γερουσιαστή Τιμ Σκοτ.

Κάποιοι πλούσιοι δωρητές δήλωσαν ότι ο Τραμπ θα πρέπει να επιλέξει την πρώην αντίπαλό του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών Νίκι Χέιλι. Οι μεταξύ τους σχέσεις χάλασαν όταν βρέθηκαν αντίπαλοι για το χρίσμα, όμως η Χέιλι υπηρέτησε πιστά τον πρώην πρόεδρο επί δύο χρόνια ως πρεσβεύτρια των ΗΠΑ στον ΟΗΕ.

Παρ’ όλα αυτά ο 77χρονος Τραμπ απέρριψε την πρόταση.

Στο παρελθόν έχει εκφράσει την πρόθεση να επιλέξει μία γυναίκα για να είναι υποψήφια στο πλευρό του στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου και σύμμαχοί του τον έχουν παροτρύνει να το πράξει προκειμένου να κερδίσει τη στήριξη των γυναικών.

Ωστόσο ο κατάλογος με τα ονόματα του πιθανού αντιπροέδρου του Τραμπ αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από άνδρες, σύμφωνα με πρόσωπα που έχουν μιλήσει με τον Ρεπουμπλικάνο ή την ομάδα του τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο γερουσιαστής του Οχάιο Τζ. Ντ. Βανς και ο γερουσιαστής της Φλόριντα Μάρκο Ρούμπιο περιλαμβάνονται μεταξύ των προτάσεων, επεσήμαναν τα πρόσωπα αυτά που δήλωσαν ότι θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Εξάλλου πρόσθεσαν ότι ο Μπέργκουμ και ο Σκοτ παραμένουν στη λίστα.

Ο ίδιος ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι “υπάρχουν πολλές πιθανότητες” να ανακοινώσει τον υποψήφιο που θα έχει στο πλευρό του στα μέσα Ιουλίου στο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στο Μιλγουόκι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μόνο άνδρες;

Στη διάρκεια της προεδρίας του αλλά και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας ο Τραμπ εμφανιζεται πιο δημοφιλής μεταξύ των ανδρών απ’ ό,τι μεταξύ των γυναικών, κάτι που το περιβάλλον του επιδιώκει να αλλάξει. Σε σχόλιό του στο NBC τον Σεπτέμβριο ο εκατομμυριούχος είχε επισημάνει ότι του αρέσει “η ιδέα” να έχει στο πλευρό του μια γυναίκα αντιπρόεδρο.

Οι γυναίκες θα καθορίσουν το αποτέλεσμα των εκλογών αυτών. Η μόνη πραγματική λύση για τον Τραμπ είναι μια γυναίκα”, εξήγησε πηγή που πρόσκειται στις συζητήσεις για την επιλογή υποψήφιου αντιπροέδρου, εκφράζοντας όμως την απογοήτευσή του που εξετάζονται μόνο λίγα ονόματα γυναικών.

Δύο πρόσωπα που μίλησαν πρόσφατα με τον Τραμπ επεσήμαναν ότι επιθυμεί να έχει προσωπική χημεία με τον αντιπρόεδρό του και να μπορούν να τα πηγαίνουν καλά.

Εξάλλου κάποιες από τις γυναίκες που αναφέρθηκαν ως πιθανές υποψήφιες για τη θέση του αντιπροέδρου έκαναν λάθη που οδήγησαν τον Ρεπουμπλικάνο να τις αποκλείσει. Για παράδειγμα η Κρίστι Νόεμ, κυβερνήτρια της Νότιας Ντακότα, δέχθηκε επικρίσεις αφού αποκάλυψε στην αυτοβιογραφία της ότι σκότωσε τον σκύλο της επειδή ήταν ανυπάκουος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: ΑΠΕ