Μοσκοβισί: Ολοκλήρωση της αξιολόγησης κοντά στο Πάσχα

Μοσκοβισί: Ολοκλήρωση της αξιολόγησης κοντά στο Πάσχα

Σημαντική πρόοδος, η συνέχεια στην Ουάσινγκτον αναφέρουν πηγές της Κομισιόν. 

Στόχος μας είναι η συμφωνία για το ελληνικό πρόγραμμα πριν την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ ή ως το τέλος της εβδομάδας και η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης και της αξιολόγησης γύρω από το Πάσχα” δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές και Δημοσιονομικές υποθέσεις, Πιέρ Μοσκοβισί μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Με το ΔΝΤ έχουμε διαφορετικές εκτιμήσεις. Το να ζητάμε περισσότερα από την Ελλάδα, θα έκανε ζημιά στην ανάπτυξη. Δεν έχουμε καιρό για χάσιμο», ανέφερε ο κ. Μοσκοβισί υπογραμμίζοντας πως «είναι αναπόφευκτη η σύνδεση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, με την δέσμευση μας για το χρέος».

Για σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με στόχο την επικαιροποίηση του μνημονίου αλλά και για επιστροφή στην Αθήνα μετά την σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με στόχο την ολοκλήρωση της συμφωνίας το συντομότερο δυνατό, κάνουν λόγο πηγές της Κομισιόν.

Σημειώνουν δε πως οι συζητήσεις θα συνεχιστούν στην Ουάσινγκτον.

Οι τοποθετήσεις των πηγών κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος με τις πρωινές δηλώσεις του υπουργού οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου αμέσως μετά την παύση των διαπραγματεύσεων.