«Μπλόκο» και στο YouTube έβαλε ο Ερντογάν

«Μπλόκο» και στο YouTube έβαλε ο Ερντογάν

Λίγο μετά την εμφάνιση νέων αποκαλυπτικών συνομιλιών, ο Τούρκος πρωθυπουργός έκανε πράξη τις απειλές του.

Η αρχή έγινε με το twitter, όμως ο Ρεζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν έμεινε μόνο εκεί, κατεβάζοντας ρολά και στο YouTube. Το «μπλοκάρισμα» έρχεται ώρες μετά την ανάρτηση φερόμενης συνομιλίας μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, του επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών (MIT) Χακάν Φιντάν και δύο ακόμη ανώτατων αξιωματούχων, κατά την οποία εξετάζεται ενδεχόμενο επέμβασης στην εμπόλεμη Συρία.

Η απαγόρευση πρόσβασης στο YouTube στην Τουρκία ήρθε μία ημέρα αφότου διοικητικό δικαστήριο της Άγκυρας διέταξε την αναστολή της απαγόρευσης που έχει επιβάλει η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Twitter.

Οι εξελίξεις έρχονται λίγες ημέρες πριν τις κρίσιμες αυτοδιοικητικές εκλογές της 30ης Μαρτίου. Ο Ερντογάν έχει δηλώσει πως θα παραιτηθεί αν το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ηττηθεί στις κάλπες, που μοιάζουν όλο και περισσότερο με δημοψήφισμα για τον ίδιο.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός έχει επανειλημμένα κατηγορήσει μέσα κοινωνικής δικτύωσης για εσκεμμένη παραπληροφόρηση, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο απαγόρευσης και του Facebook.

Το YouTube κατά τις τελευταίες εβδομάδες έχει γίνει «τόπος» διαρροής συνομιλιών που φέρονται να εμπλέκουν προσωπικά τον Τούρκο πρωθυπουργό στο πολύκροτο σκάνδαλο κυβερνητικής διαφθοράς που συνταράσσει την Τουρκία.

Σημειώνεται ωστόσο πως κατά τις τελευταίες ημέρες τουρκικά μέσα ενημέρωσης έχουν δημοσιεύσει φήμες για επικείμενη δημοσιοποίηση «ροζ» βίντεο του ίδιου του κ. Ερντογάν.

Διαβάστε ακόμη: 

Ερντογάν: «Θα ξεριζώσω το Twitter, κι ας λένε ό,τι θέλουν»

Οι χρήστες του Twitter παρέκαμψαν τον Ερντογάν