Ν. Χαραλάμπους (Hellenic Seaplanes): «Τα υδροπλάνα θα αναβαθμίσουν το τουριστικό προϊόν της Ελλάδας»

Ν. Χαραλάμπους (Hellenic Seaplanes): «Τα υδροπλάνα θα αναβαθμίσουν το τουριστικό προϊόν της Ελλάδας»
Η πρώτη πτήση είναι γεγονός – Μέσα στο 2024 θα δημιουργηθούν 32 υδατοδρόμια

Χρειάστηκαν 10 χρόνια εντατικής προσπάθειας και γραφειοκρατικών αγκυλώσεων μέχρι τα υδροπλάνα να μπουν και επισήμως στον ελληνικό τουριστικό χάρτη. Η Hellenic Seaplanes πήρε το βάπτισμα του πυρρός πραγματοποιώντας στις 19 και 20 Ιανουαρίου τις πρώτες πιλοτικές πτήσεις της στην Αττική παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων, η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου. Στην πτήση επέβαιναν επίσης, ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Παππάς και ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Το αμφίβιο αεροσκάφος της εταιρείας με βάση το αεροδρόμιο Μεγάρων και προορισμό το αδειοδοτημένο υδάτινο πεδίο Λαυρίου, πραγματοποιήσε δοκιμαστικές πτήσεις ενόψει της εκκίνησης των ταξιδιών την άνοιξη, σε Κέρκυρα, Παξούς, Αντίπαξους και Διαπόντια νησιά.

Το υδροπλάνο με κυβερνήτη και συγκυβερνήτη τους έμπειρους Ιταλούς πιλότους της Hellenic Seaplanes στο τιμόνι τους, πραγματοποιήσε δρομολόγιο διάρκειας περίπου 18 λεπτών και αφού έφτασε στο λιμάνι Λαυρίου ακολούθησε περιηγητική πτήση πάνω από την Αθηναϊκή Ριβιέρα και το ναό του Ποσειδώνα.

«Στόχος μας είναι να αντιληφθεί ο κόσμος ότι πρόκειται για ένα ασφαλές μέσο μετακίνησης. Τα όποια προβλήματα είναι διαχειρίσιμα και είμαστε καθόλα έτοιμοι να ξεκινήσουμε τα δρομολόγια τον Ιούνιο σε Σποράδες και Αιγαίο. Η πρώτη πτήση έγινε με ένα αεροσκάφος χωρητικότητας 12 ατόμων και αν όλα πάνε βάσει του αρχικού σχεδιασμού και εξασφαλίσουμε μέσα στον Φεβρουάριο, το αργότερο τον Μάρτιο, το πιστοποιητικό AOC από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας, που θα δώσει στην εταιρεία το εμπορικό δικαίωμα εκμετάλλευσης, υπολογίζουμε μέχρι τέλος Μάιου να έχουμε παραλάβει δύο νέα αεροσκάφη 19 θέσεων» ανέφερε στο Fortune ο CEO της Hellenic Saeaplanes, κ. Νικόλας Χαραλάμπους.

Όσο για το ύψος του εισιτήριου, αυτό εξαρτάται από την περίοδο της πτήσης, αλλά ένα μέσο κόστος για μία πτήση 30 λεπτών, πχ Άλιμος-Τήνος, Κέρκυρα – Κεφαλλονιά, κυμαίνεται μεταξύ 75-80 ευρώ.

«Απευθυνόμαστε σε όλο το επιβατικό κοινό και θέλουμε τα υδροπλάνα να τύχουν μεγαλύτερης αποδοχής από τον κόσμο, όπως συμβαίνει στο εξωτερικό. Πρόκειται για ένα μέσο με πολλές δυνατότητες ανάπτυξης. Εκτός από το τουριστικό κομμάτι, μας ενδιαφέρει η σύμπραξη με τις αερομεταφορές και την ακτοπλοΐα, η εξυπηρέτηση resorts, οι περιηγητικές πτήσεις κ.α.».

Ο κ. Χαραλάμπους πρόσθεσε πως ήδη η έκβαση της φετινής τουριστικής σεζόν προμηνύεται θετική και μάλιστα καλύτερη των προηγούμενων ετών, τονίζοντας πως τα υδροπλάνα θα συμβάλλουν στην εξέλιξη του εγχώριου τουριστικού προϊόντος.

«Η Ελλάδα είναι ένας αγαπημένος τουριστικός προορισμός, όμως ο κόσμος θέλει να δει κάτι καινούριο. Και αυτό θα το προσφέρουμε εμείς μέσα από τις υπηρεσίες μας».

Κατέληξε λέγοντας πως βρίσκεται σε στενή επαφή και συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, και μέσα στο 2024 θα έχει δημιουργηθεί ένα δίκτυο με συνολικά 32 υδατοδρόμια.

Τα επόμενα βήματα

Με την ολοκλήρωση των δοκιμαστικών πτήσεων, γίνεται το πρώτο καθοριστικό βήμα που θα φέρει τα υδροπλάνα ξανά στους αιθέρες, μέσω οργανωμένων και charter (ναυλωμένων) πτήσεων από το υδατοδρομίο της Κέρκυρας προς τους Παξούς και τα άλλα συνεργαζόμενα αεροδρόμια και υδατοδρόμια. Μαζί με τις επιβατικές πτήσεις αερομεταφοράς θα ξεκινήσουν και οι περιηγητικές πτήσεις, με εναέρια περιήγηση πάνω από αξιοθέατα της Κέρκυρας, των Παξών, των Αντίπαξων και των Διαπόντιων νησιών (Οθωνοί), προσφέροντας νέες τουριστικές εμπειρίες στους επισκέπτες αλλά και πρακτικές λύσεις μεταφοράς σε ντόπιους ταξιδιώτες που θέλουν να μετακινηθούν στην καθημερινότητά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: