Να ανοίξουν νηπιαγωγεία και δημοτικά στις 11/1 η εισήγηση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων

Να ανοίξουν νηπιαγωγεία και δημοτικά στις 11/1 η εισήγηση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων
Αντισηπτικά διαλύματα για την προστασία μαθητών και δασκάλων από τον κορονοϊό κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, στο11ο Δημοτικό Καλαμαριάς, Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020. Ένα διαφορετικό «πρώτο κουδούνι» χτυπάει σήμερα στα σχολεία. Η πανδημία του κορονοϊού έφερε νέα δεδομένα και έτσι, το παζλ της λειτουργίας των σχολείων φέτος συνθέτουν κομμάτια από μία μακρά λίστα μέτρων πρόληψης, βασικότερα εκ των οποίων η υποχρεωτική χρήση μάσκας, ο σχολαστικός καθαρισμός χεριών, αιθουσών και εξοπλισμού. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Να ανοίξουν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά, προκειμένου να συνεχιστούν τα μαθήματα δια ζώσης, την ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, εισηγήθηκε η επιτροπή των ειδικών προς το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την τηλεδιάσκεψη που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, οι ειδικοί πρότειναν το άνοιγμα των δομών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και αποφάσισαν να επανεξετάσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου μα ληφθεί απόφαση και για τη δευτεροβάθμια (γυμνάσια και λύκεια).

Πηγή: ΑΜΠΕ