ΝΔ: Ανοίγουν τα χαρτιά τους οι υποψήφιοι πρόεδροι

ΝΔ: Ανοίγουν τα χαρτιά τους οι υποψήφιοι πρόεδροι

Συνεχίζονται οι εσωκομματικές ζυμώσεις στο κόμμα της Συγγρού.

Οι υποψήφιοι για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας έχουν ήδη αρχίσει τις συγκεντρώσεις και τις ομιλίες προς τους ψηφοφόρους του κόμματος προκειμένου να εξασφαλίσουν τη νίκη στις εσωκομματικές εκλογές της 22ας Νοεμβρίου. Κυριάκος Μητσοτάκης και Απόστολος Τζιτζικώστας άνοιξαν χθες τα χαρτιά τους σε εκδηλώσεις που διοργάνωσαν με σκοπό να παρουσιάσουν το όραμά τους για το αύριο της Νέας Δημοκρατίας.

Το σχέδιό του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη ΝΔ

«Θέλω να ξανακάνω τη ΝΔ μεγάλο κόμμα εξουσίας, κεντρικό διαμορφωτή των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συγκέντρωση που πραγματοποίησε στην Αθήνα προκειμένου να παρουσιάσει το σχέδιό του ως υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος.

Στέλνοντας ενωτικό μήνυμα και στους συνυποψηφίους του, ζήτησε να έχουν μεταξύ τους ειλικρινή και πολιτισμένο διάλογο, υπογραμμίζοντας ότι αρκετά πλήρωσε η ΝΔ του διχασμούς. Απευθυνόμενος στο εκλογικό σώμα τάχθηκε υπέρ της συμμετοχής σε ανοικτή διαδικασία εκλογής. «Θέλω να συνδιαμορφώσουμε με τους φίλους το μέλλον του κοινού μας σπιτιού», είπε και ανέλυσε το δικό του σχέδιο για την επόμενη ημέρα της ΝΔ.

Συγκεκριμένα, μίλησε για ένα κόμμα αξιών που θα επαναφέρει στο δημόσιο διάλογο τις βασικές αξίες της παράταξης «για να αντιπαρατεθούμε επιτέλους στην ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς, που θα μιλήσει ουσιαστικά για ελευθερία, αξιοκρατία, δικαιοσύνη, ίσες ευκαιρίες, που θα επαναπροσδιορίσει τι σημαίνει να είναι κάποιος πατριώτης».

«Ιστορική ανάγκη η βαθιά ανανέωση της παράταξης», σημειώνει ο Απόστολος Τζιτζικώστας

«Σήμερα, εδώ από την Πάτρα ξεκινάει το αύριο της παράταξής μας. Της ανοιχτής, της σύγχρονης, της ισχυρής Νέας Δημοκρατίας, έτσι όπως τη θέλουμε», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας απόψε σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.
Στη συνέχεια ανέφερε ότι «η βαθιά ανανέωση της παράταξης είναι ιστορική ανάγκη», αλλιώς όπως πρόσθεσε, «θα μας ξεπεράσει η ίδια η ζωή».

Ακόμη, τόνισε ότι «η ΝΔ πρέπει να μεγαλώσει, φέρνοντας στους κόλπους της όσους σήμερα δεν εκφράζονται από κανέναν» και πρόσθεσε: «Ανθρώπους που μοχθούν καθημερινά, νέους που δεν μπορούν να ονειρευτούν, επιστήμονες που μεταναστεύουν και όλους εκείνους που περπάτησαν και το δρόμο του μνημονίου και το δρόμο του αντιμνημονίου και μόνο έχασαν».

Εξάλλου, ο Απόστολος Τζιτζικώστας σημείωσε ότι θέλει ένα κόμμα ανοιχτό και συμμετοχικό και συμπλήρωσε: «Ένα κόμμα της αξιοκρατίας και όχι της επετηρίδας. Με καθορισμένες θητείες για όλους τους ρόλους, με πρώτη αυτή του προέδρου». Στη συνέχεια, είπε ότι είναι υποψήφιος για την προεδρία, γιατί μπορεί να διεκδικεί «μεγάλες συλλογικές πολιτικές νίκες που αγκαλιάζουν την κοινωνία, όπως έκανα πριν ενάμισι χρόνο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας απέναντι σε όλους και σε όλα».