ΝΔ: Μετωπική σύγκρουση με ΣΥΡΙΖΑ

ΝΔ: Μετωπική σύγκρουση με ΣΥΡΙΖΑ
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 10ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Σε εφ’ όλης της ύλης ιδεολογική και πολιτική αντεπίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ προχωρά η Συγγρού.

Μετωπική επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει ασφαλιστικού ετοιμάζει η ΝΔ ανοίγοντας όμως τη βεντάλια της αντιπαράθεσης και επιχειρώντας ιδεολογική αντεπίθεση κατά αυτού που στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν αποκαλέσει «ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς».

Σ’ αυτό το πλαίσιο αναμένονται υψηλοί τόνοι από τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη διήμερη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στη βουλή το Σαββατοκύριακο και ήδη μια πρώτη γεύση δόθηκε από τη στάση των βουλευτών της ΝΔ στην αρμόδια επιτροπή αλλά και από τη χαρακτηριστική αποστροφή του Γιώργου Κουμουτσάκου που τόνισε ότι «η ΝΔ δεν θα συμπράξει» στα διλήμματα της κυβέρνησης.

Η ΝΔ ανέβασε κατακόρυφα τους τόνους και με αφορμή τη συμπλήρωση των 6 χρόνων από το θάνατο των τριών εργαζομένων της Μαρφίν, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Γιάννη Βρούτση να επιτίθεται στο ΣΥΡΙΖΑ διερωτώμενος αν «ενοχλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλουμε τους τρομοκράτες που έκαψαν τους ανθρώπους στην Marfin;».

Ενώ και αντιπροσωπεία της κοινοβουλευτικής ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελούμενη από τον Κώστα Τσιάρα, τη Νίκη Κεραμέως και το Νίκο Παναγιωτόπουλο απέτισε φόρο τιμής στα θύματα με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής ομάδας Κώστα Τσιάρα να σημειώνει ότι οι τρεις εργαζόμενοι «βρήκαν τραγικό, φρικτό θάνατο, ασκώντας το αναφαίρετο δικαίωμά τους στην εργασία».

Στο ίδιο πνεύμα και ο Μάκης Βορίδης μέσω twitter σχολίασε χαρακτηριστικά: «Ο Υπ. Παιδείας κ. Φίλης δήλωσε ότι θεωρεί τις καταλήψεις “Σχολείο Δημοκρατίας”. Υποθέτω σε αυτό το “σχολείο” είχε φοιτήσει και ο κ. Τσίπρας».

Την ίδια ώρα με βαριές εκφράσεις υποδέχτηκαν στη Συγγρού τα όσα προκύπτουν από τις δηλώσεις Παπαχριστόπουλου για τη διαρροή στα Wikileaks των συνομιλιών Τόμσεν-Βελκουλέσκου. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε πως αυτές οι δηλώσεις «δημιουργούν την εντύπωση στους εταίρους ότι έχουν να κάνουν με κυβέρνηση απατεώνων», ενώ σε επίσημη ανακοίνωση της Συγγρού γίνεται λόγος για διασυρμό της αξιοπιστίας της εικόνας της χώρας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Στην ίδια κατεύθυνση σε ότι αφορά το πακέτο των μέτρων σε φορολογικό και ασφαλιστικό ο βουλευτής της ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης χαρακτήρισε τη διαπραγμάτευση του κ. Τσίπρα ως «επαιτεία».

Υπ’ αυτό το πρίσμα της ολομέτωπης επίθεσης στο ΣΥΡΙΖΑ αποκτάει και μια νέα διάσταση η προχτεσινή επιλογή του κ. Μητσοτάκη να αφήσει αιχμές κατά του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με αφορμή τις δηλώσεις του για την πορεία της Ευρώπης και το ευρώ. Ωστόσο δεν φαίνεται να συμμερίζονται όλοι στη ΝΔ αυτή την επιλογή. Δυσαρεστημένος εμφανίζεται ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης ενώ και ο στενός πολιτικός φίλος του Κώστα Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος υπερασπίστηκε τον κ. Παυλόπουλο εξαπολύοντας βολές σε όσους καυτηρίασαν έμμεσα ή άμεσα τις δηλώσεις του.

Πηγή: news247.gr