Nέα επίθεση από το QCM: «Σάπιο μήλο» η Folli Follie

Nέα επίθεση από το QCM: «Σάπιο μήλο» η Folli Follie

Παραπομπή στον εισαγγελέα εξετάζει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την εταιρεία.

Ανακοίνωση με την οποία σχολιάζει την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τη μετοχή της Folli Follie, εξέδωσε η Quintessential Capital Management, το fund που ξεκίνησε την επίθεση στην εισηγμένη.

Όπως αναφέρει το QCM, «φυσικά, οι ρυθμιστικές αρχές θα έχουν δικαίως την τελευταία λέξη όσον αφορά στην υπόθεση και έως ότου εκφραστούν με οριστικό τρόπο, η QCM θα περιμένει τις εξελίξεις προτού αναφωνήσει ‘νίκη’. Είναι ξεκάθαρο ότι στις τρεις εβδομάδες που ακολούθησαν την έκθεσή μας για την εταιρία δεν έχουμε δει απτά στοιχεία που έρχονται σε αντίθεση με τη θέση μας και πολλά στοιχεία που δείχνουν να την επιβεβαιώνουν».

«Πιστεύουμε ότι η αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής των Folli Follie ήταν ορθή ενέργεια σε αυτή τη χρονική συγκυρία. Στην πραγματικότητα, θεωρούμε ότι η ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει ενεργήσει σε όλα τα στάδια με πολύ επαγγελματικό τρόπο», σημειώνει το QCM.

Όπως αναφέρει, «η καθυστέρηση στην παροχή αποδείξεων όσον αφορά στο ταμείο της εταιρίας είναι ένα στοιχείο μεγάλης ανησυχίας: Όπως έχουν ορθά επισημάνει πολλοί παρατηρητές, τέτοιους είδους στοιχεία μπορούν να δημοσιοποιηθούν εντός ωρών. Η ανικανότητα της Folli Follie να δώσει οποιοδήποτε σημαντικό στοιχείο εντός τριών εβδομάδων μιλά από μόνη της, ιδίως αν εξετασθεί ότι δεν έχουν δώσει και κάποια λογική αιτία για αυτή την καθυστέρηση.

Είμαστε ευχαριστημένοι που, για μια ακόμη φορά, συμβάλαμε προς την καλύτερη λειτουργία των κεφαλαιαγορών, έχοντας αφαιρέσει, αυτό που θεωρούμε πως είναι ένα ‘χαλασμένο μήλο από το καλάθι’. Ενώ αισθανόμαστε συμπάθεια για τους πολλούς επενδυτές που υπέστησαν ζημιές εμπιστευόμενοι τη μοίρα τους στη διοίκηση των Folli Follie, αναθαρρούμε σκεπτόμενοι ότι μπορεί να έχουμε σώσει πολλούς πιθανούς επενδυτές από το να ακουμπήσουν τη μετοχή.

Στο μέλλον, θα θέλαμε όλες οι διεφθαρμένες επιχειρήσεις να γνωρίζουν ότι η QCM θα παρακολουθεί και θα ξαναχτυπήσει για να προστατεύσει τους μικροεπενδυτές και να εξασφαλίσει πλούτο για τους μετόχους της», καταλήγει η ανακοίνωση της QCM.

Ραγδαίες εξελίξεις μετά την απόφαση να βγει η μετοχή από το «ταμπλό»

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδος οι νομικές υπηρεσίες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (Ε.Κ.) αναμένεται να έχουν καταλήξει και τεκμηριώσει εάν η απόκρυψη ή μη προσκόμιση στοιχείων μπορούν να στηρίξουν το ενδεχόμενο ποινικού αδικήματος και κατά συνέπεια την άμεση παραπομπή της υπόθεσης στον εισαγγελέα.

Αν διαπιστωθεί διαστρέβλωση ή παραποίηση οικονομικών καταστάσεων, τότε βάση του κανονισμού για χειραγώγηση του επενδυτικού κοινού, επιβάλλεται επίσης η παραπομπή της υπόθεσης στην εισαγγελία.

Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας η διοίκηση της Ε.Κ. θα ενεργοποιήσει δικαίωμα ακρόασης προκειμένου τα στελέχη της Folli Follie να παρουσιαστούν και να δώσουν απαντήσεις για τους λόγους αδυναμίας προσκόμισης των συγκεκριμένων στοιχείων. Εάν οι απαντήσεις δεν κριθούν ικανοποιητικές από την Ε.Κ. θα ακολουθήσει συνεδρίαση του ΔΣ προκειμένου να επιβληθούν οι σχετικές διοικητικές κυρώσεις.