Νέα επίθεση του Ερντογάν στον Νετανιάχου: «Σφαγέας της Γάζας, θα δικαστεί για εγκλήματα πολέμου»

Νέα επίθεση του Ερντογάν στον Νετανιάχου: «Σφαγέας της Γάζας, θα δικαστεί για εγκλήματα πολέμου»
epa10670573 Turkish President Recep Tayyip Erdogan speaks during his swearing-in ceremony after being re-elected as the Turkish President, at the Turkish Grand National Assembly (TBMM) in Ankara, Turkey, 03 June 2023. Erdogan won Turkey's presidential run-off on 28 May and was re-elected president, according to Turkey's Supreme Election Council. EPA/NECATI SAVAS Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Η Γάζα ανήκει στους Παλαιστίνιους και θα παραμείνει έτσι για πάντα» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Εκ νέου υψηλότατους τόνους κατά του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, χρησιμοποίησε τη Δευτέρα ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, αναφορικά με τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Γάζα.

Μιλώντας στη σύνοδο κορυφής της Μόνιμης Επιτροπής Οικονομικής και Εμπορικής Συνεργασίας (COMCEC) στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν χαρακτήρισε τον Νετανιάχου ως τον «κύριο χασάπη» της Γάζας, του οποίου τα επεκτατικά σχέδια αποκαλύφθηκαν μέσω της εκστρατείας της χώρας του στη Λωρίδα κατά της Χαμάς

O Τούρκος πρόεδρος επέμεινε ότι η Γάζα είναι «παλαιστινιακό έδαφος. Η Γάζα ανήκει στους Παλαιστίνιους και θα παραμείνει έτσι για πάντα».

Επιπλέον, χαρακτήρισε την κυβέρνηση του Ισραήλ ως «δολοφόνο» και «κλέφτη» και τόνισ πως ο Νετανιάχου θα δικαστεί τελικά ως εγκληματίας πολέμου.

Επίσης, ο Ερντογάν κάλεσε τον μουσουλμανικό κόσμο να ενωθεί ενάντια στα επεκτατικά ιδεώδη του Ισραήλ και προειδοποίησε ότι μπορεί να έχει σχέδια εισβολής σε άλλα μέρη της περιοχής.

Ο Τούρκος πρόεδρος, παράλληλα, εξέφρασε την ετοιμότητα της Άγκυρας να ενεργήσει ως μεσολαβητής και εγγυητής σε πιθανές μελλοντικές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: