Νέα οικονομική προοπτική για την Ελλάδα ζητά ο Μάρτιν Σουλτς

Νέα οικονομική προοπτική για την Ελλάδα ζητά ο Μάρτιν Σουλτς

Βαρύτητα σε πιο «έξυπνες» πολιτικές παρά νέο κούρεμα, δίνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Υπάρχουν σημαντικότερα πράγματα για την Ελλάδα από το “κούρεμα” του χρέους» δηλώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στέλεχος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Μάρτιν Σουλτς και αναφέρεται στην ανάγκη να δοθεί στη χώρα οικονομική προοπτική, να ενισχυθούν έξυπνα οι επενδύσεις και να δοθούν στις επιχειρήσεις δάνεια με ευνοϊκούς όρους.

Σε συνέντευξη που παραχωρεί στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Der Handelsblatt ενόψει των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού, ο κ. Σουλτς αποφεύγει να απαντήσει εάν το κόμμα του θα εγείρει το θέμα της ελάφρυνσης ή της παραγραφής του ελληνικού χρέους στις συζητήσεις με το CDU και επισημαίνει ότι η Ελλάδα μπορεί να βοηθηθεί με άλλους τρόπους, χωρίς να χρειαστεί να διαθέσει η Ευρωζώνη επιπλέον χρήματα, αλλά αξιοποιώντας τα χρήματα που υπάρχουν στα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ και στην Ευρωπαϊκή Επενδυτική Τράπεζα.

Διαβάστε ακόμη: Σουλτς: «Στηρίζουμε την Ελλάδα για έξοδο από την κρίση» 

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τους Χριστιανοδημοκράτες και την παράμετρο της ευρωπαϊκής πολιτικής, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δηλώνει ότι το κόμμα του έχει αποδείξει την υπευθυνότητά του για την Ευρώπη. «Η Κοινοβουλευτική Ομάδα μας βρέθηκε πολλές φορές μπροστά στο ερώτημα αν θα ανατρέψει την κυβέρνηση ή ως αντιπολίτευση θα αναλάβει τις ευθύνες της για τη Γερμανία και την Ευρώπη» σημειώνει και προσθέτει: «Αποφασίσαμε να κάνουμε το δεύτερο και σε πολλές ψηφοφορίες δώσαμε τη συγκατάθεσή μας για τη διαχείριση της κρίσης, όπως ασκείτο από την καγκελάριο. Δεν μας ήταν εύκολο. Μας λοιδόρησαν ως κόμμα που δεν έχει δική του γραμμή για την ευρωπαϊκή πολιτική και αναγκαστήκαμε στη συνέχεια να χαρακτηριστούμε από την καγκελάριο ασυνεπείς για θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής. Γι’ αυτά θα πρέπει να συζητήσουμε».

Ακόμη, διευκρινίζει ότι το SPD προτίθεται να θέσει τα σημαντικότερα σημεία του προεκλογικού του προγράμματος και σε αυτά περιλαμβάνεται και το Ταμείο εξαγοράς χρέους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ