Νέα μονάδα παραγωγής προϊόντων στεγανοποίησης από την Πλαστικά Θράκης

Νέα μονάδα παραγωγής προϊόντων στεγανοποίησης από την Πλαστικά Θράκης

Στα τέλη Φεβρουαρίου αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η νέα μονάδα που θα συμβάλλει στη διεύρυνση της γκάμας των προϊόντων του ομίλου.

Τη δημιουργία μονάδας παραγωγής προϊόντων στεγανοποίησης με τη χρήση γεωσυνθετικού αργιλικού φραγμού (Geosynthetic Clay Liner-GCL) ανακοίνωσε ο Όμιλος Πλαστικά Θράκης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η νέα μονάδα παραγωγής θα λειτουργεί από την εταιρεία Thrace-Eurobent ABEE, στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας συμμετέχουν οι εταιρείες Πλαστικά Θράκης ΑΒΕΕ με ποσοστό 51% και Eurobent Sp. zo.o., με ποσοστό 49%.

Η έδρα της Thrace-Eurobent ABEE και οι εγκαταστάσεις της θα βρίσκονται στην Ξάνθη και στα τέλη Φεβρουαρίου 2015 αναμένεται να ξεκινήσει η κανονική λειτουργία του εργοστασίου, εφόσον προηγουμένως έχουν ολοκληρωθεί οι δοκιμαστικές παραγωγές.

Στόχος της εταιρείας είναι, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αξιοποίηση του σύγχρονου εξοπλισμού και των προηγμένων μεθόδων παραγωγής για την παραγωγή προϊόντων γεωσυνθετικού αργιλικού φραγμού τα οποία βρίσκουν εφαρμογή κυρίως σε περιβαντολλογικά έργα (ΧΥΤΑ, αρδευτικά έργα κ.α.). Τα παραγόμενα προϊόντα θα διατίθενται τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στο εξωτερικό.

Ο Όμιλος Πλαστικά Θράκης προέβη στη δημιουργία της νέας μονάδας παραγωγής προκειμένου να διευρύνει περαιτέρω τη γκάμα των προϊόντων του στον κλάδο των τεχνικών υφασμάτων αξιοποιώντας την υψηλή τεχνογνωσία την οποία διαθέτει.