Νέα προσφορά της Mytilineos στους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών

Νέα προσφορά της Mytilineos στους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών
Προχώρησε στην ενεργειακή αναβάθμιση του Σχολικού Συγκροτήματος Γυμνασίου- Λυκείου και του Όμορου Κλειστού Γυμναστηρίου του Δήμου Ραφήνας -Πικερμίου, συνολικής αξίας €600.000.

Η MYTILINEOS συνεχίζει να υλοποιεί τη δέσμευσή της για έμπρακτη συμπαράσταση στους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Ιουλίου του 2018. Όπως είχε ήδη ανακοινώσει, προχώρησε στην ενεργειακή αναβάθμιση του Σχολικού Συγκροτήματος Γυμνασίου- Λυκείου και του Όμορου Κλειστού Γυμναστηρίου του Δήμου Ραφήνας- Πικερμίου, συνολικής αξίας €600.000.

Στα κτήρια που αναβαθμίστηκαν (συνολικής επιφάνειας 6.000 τ.μ.) καλύπτονται σήμερα οι εκπαιδευτικές ανάγκες 700 παιδιών και οι αθλητικές δραστηριότητες 1.000 παιδιών, από διάφορες περιοχές του πυρόπληκτου Δήμου Ραφήνας και όμορων Δήμων.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο Τομέας Έργων EPC – METKA της MYTILINEOS, μετά από σειρά ερευνών και μελετών επέλεξε τις πιο σύγχρονες επεμβάσεις στο εν λόγω σχολικό συγκρότημα, ώστε να εξασφαλισθεί εκτός από τη συντήρηση και η μέγιστη δυνατή ενεργειακή εξοικονόμηση.

Συγκεκριμένα, οι επεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης που επιλέχθηκαν να υλοποιηθούν αφορούν τόσο στο εξωτερικό κέλυφος των κτηρίων (αντικατάσταση εξωτερικών κουφωμάτων και μονώσεων οροφής γυμναστηρίου), όσο και στα ηλεκτρομηχανολογικά τους συστήματα (θέρμανση, ψύξη, φωτισμός και διαχείριση θερμού νερού). Με αυτές τις ενέργειες, το ποσοστό εξοικονόμησης ενέργειας που επιτυγχάνεται φτάνει το 45% για το σχολείο και το 40% για το γυμναστήριο, συγκριτικά με την προϋφιστάμενη κατάσταση.

Ταυτόχρονα ωστόσο, υλοποιήθηκαν και επιπλέον παρεμβάσεις που κρίθηκαν αναγκαίες για την βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας, της λειτουργικότητας, καθώς και προστασίας των μαθητών και διδασκόντων:

  • Μελέτη ενεργειακής πυροπροστασίας,
  • Συστήματα σκίασης αιθουσών, κλειστού γυμναστηρίου και η ανέγερση νέου στεγάστρου εξωτερικών κερκίδων σχολείου,
  • Εγκατάσταση νέου ανελκυστήρα ΑΜΕΑ και βελτίωση εξωτερικών προσβάσεων ΑΜΕΑ,
  • Επισκευές και συντήρηση των όψεων και των στοιχείων φέροντος οργανισμού,
  • Εγκατάσταση νέου συστήματος αντικεραυνικής προστασίας και συστήματος προστασίας από κρουστικές υπερτάσεις,
  • Συντήρηση και εμπλουτισμός χώρων πρασίνου,
  • Ανακατασκευή περιμετρικής περίφραξης και μάντρας, καθώς και κιγκλιδωμάτων δώματος σχολείου.

Το σύνολο των επεμβάσεων ολοκληρώθηκε έγκαιρα ώστε να είναι έτοιμο για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Δήμο Ραφήνας- Πικερμίου για την παράδοση του έργου, παραβρέθηκαν η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργό Άκης Σκέρτσος και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Την MYTILINEOS εκπροσώπησαν η Πρόεδρος της Επιτροπής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης κ. Σόφη Δασκαλάκη- Μυτιληναίου, αλλά και στελέχη του Τομέα Έργων EPC – METKA.

Ο Τομέας Έργων EPC – METKA επιπλέον, συνέπραξε αφιλοκερδώς μαζί με άλλες ιδιωτικές εταιρείες στην επιχείρηση καθαρισμού οικοπέδου στο Μάτι, από επικίνδυνη καύσιμη ύλη.

Τέλος, η MYTILINEOS προχώρησε στη δωρεά 6 αυτόνομων πυροσβεστικών οχημάτων στο Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος.

Η εταιρεία δεσμεύεται ότι η προσφορά προς την κοινωνία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής της, όπως άλλωστε αντικατοπτρίζεται στις αξίες της, στο πλαίσιο της Εταιρικής της Κοινωνικής Ευθύνης.