Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις στη Lufthansa

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις στη Lufthansa

Η ανακοίνωση των απεργιακών κινητοποιήσεων έγινε γνωστή δέκα ημέρες μετά τη λήξη της προηγούμενης επταήμερης αποχής των υπαλλήλων.

Απεργιακές κινητοποιήσεις πρόκειται να προκηρύξει η συνδικαλιστική ένωση των πληρωμάτων καμπίνας της Γερμανίας, UFO, η οποία βρίσκεται σε αντιπαραθέσεις με τη διοίκηση της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa, για την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή, ενώ δεν είναι καθόλου απίθανο να πραγματοποιηθεί απεργία και τη Δευτέρα.

«Θα καλέσουμε τους εργαζόμενους να μην εργαστούν την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου και την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου» ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της UFO, Νικολάι Μπάουμπλι, σε δελτίο τύπου που δημοσίευσε το συνδικάτο, όπου τονίζεται ότι προγραμματίζεται επιπλέον απεργία για τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου στην περίπτωση που η Lufthansa δεν ανταποκριθεί στα αιτήματα του εργατικού δυναμικού.

Η ανακοίνωση των απεργιακών κινητοποιήσεων έγινε γνωστή δέκα ημέρες μετά τη λήξη της προηγούμενης επταήμερης αποχής των υπαλλήλων και αφού η γερμανική αεροπορική εταιρεία κάλεσε την Πέμπτη τους εκπροσώπους των εργαζομένων σε μια «Σύνοδο για την Απασχόληση» που θα διεξαχθεί στις 2 Δεκεμβρίου με στόχο την αναθέρμανση των σχέσεων.

«Η συμπεριφορά της Lufthansa αναφορικά με αυτή τη Σύνοδο για την Απασχόληση είναι ανάρμοστη από κάθε άποψη», δήλωσε σήμερα η συνδικαλιστική ένωση των πληρωμάτων καμπίνας, η οποία ισχυρίζεται ότι δεν έλαβε ποτέ «καμία απάντηση» από την πλευρά της διοίκησης του ομίλου στις προτάσεις που της υπέβαλε.

Σημειώνεται ότι εξαιτίας της προηγούμενης απεργίας των εργαζομένων της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας, ακυρώθηκαν περισσότερες από 4.600 πτήσεις, ενώ ήταν η μεγαλύτερη σε διάρκεια απεργίας στην ιστορία του αερομεταφορέα, καθώς επηρεάστηκαν τουλάχιστον 540.000 επιβάτες.