Νέες μαζικές εκκαθαρίσεις στον τουρκικό στρατό

Νέες μαζικές εκκαθαρίσεις στον τουρκικό στρατό
ANK06 - 20020830 - ANKARA, TURKEY : US made M-60 tanks of the Turkish army take part in the Victory Day military parade in Ankara on Friday 30 August 2002. EPA PHOTO EPA/TARIK TINAZAY/TT fob

Συνεχίζονται οι διώξεις στρατιωτικών που θεωρούνται πως διατηρούν επαφές με τον Φετουλάχ Γκιουλέν.

Οι τουρκικές αρχές αναγνώρισαν 3000 ανθρώπους που υπηρετούν στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων που πιστεύεται ότι έχουν διασυνδέσεις με τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί για την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Νουρετίν Τσανικλί, προσθέτοντας ότι τα πρόσωπα αυτά θα αποταχθούν εντός των επόμενων ημερών.

Ο Τσανικλί, όπως μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό NTV, ανέφερε ότι τα πρόσωπα αυτά, τα οποία βαρύνονται με υποψίες ότι σχετίζονται με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, θα απολυθούν από τις θέσεις τους με την έκδοση ενός έκτακτου διατάγματος που θα υποβληθεί προς έγκριση στον πρωθυπουργό.

Παρατείνεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα

Το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα την παράταση για άλλους τρεις μήνες της κατάστασης έκτακτης ανάγκης η οποία τέθηκε σε ισχύ λίγο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.

Η απόφαση ήρθε λίγο μετά την ανακοίνωση από τον πρόεδρο της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν της διεξαγωγής πρόωρων προεδρικών και βουλευτικών εκλογών στις 24 Ιουνίου.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν με τη χώρα να τελεί υπό την ισχύ του συγκεκριμένου μέτρου.