Το νέο app του Facebook που αποκαλύφθηκε κατά λάθος!

Το νέο app του Facebook που αποκαλύφθηκε κατά λάθος!
Photo: REUTERS

Ο «κολοσσός» των social media παρουσίασε το Slingshot. Μια εφαρμογή που θυμίζει πολύ από Snapchat, αλλά στέλνει μόνο εικόνες.

Πριν μερικές μέρες κάποιος έκανε την γκάφα να ανεβάσει το Slingshot στο AppStore της Apple πριν την ώρα του, καταστρέφοντας με αυτόν τον τρόπο την ευκαιρία να θαυμάσουμε (ή να αποδοκιμάσουμε) ελεύθερα, τη νέα σκέψη των ανθρώπων της Facebook.

Τελικά, ο κυρίαρχος των social media μάς έκανε τη χάρη να μην περιμένουμε για πολύ καιρό μετά από πριν εκείνη την… κατά λάθος κυκλοφορία, λανσάροντας τη δική του εφαρμογή ανταλλαγής εικονο-μηνυμάτων.

Το Slingshot θυμίζει πολύ από Snapchat, μιας και κάθε εικονο-μήνυμα που διαβάζεται, μετά από λίγο καταστρέφεται. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί έναν μηχανισμό «ξεκλειδώματος» της εικόνας που στέλνουμε, όταν ο αποδέκτης μάς «εκσφενδονίσει» πίσω μία δική του. Μόνον έτσι θα μπορούμε να αναγνώσουμε το κάθε μήνυμα.

«Με το Slingshot θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι στο οποίο όλοι θα είναι δημιουργοί, και κανείς δεν θα παίζει μονάχα το ρόλο του θεατή», έγραψε με ποιητικό ύφος η εταιρεία στη σελίδα της εφαρμογής.

Το πρωτότυπο σε όλη αυτήν την προσπάθεια να μην ξεκολλάμε πάνω από την εφαρμογή όσο ο χρήστης στην άλλη πλευρά του δικτύου συνεχίζει να μας «προκαλεί», είναι πως δεν χρειάζεται να έχει κάποιος λογαριασμό στο Facebook για να την χρησιμοποιήσει.

Η Facebook συνεχώς «ψάχνεται» με τις εφαρμογές ανταλλαγής εικόνων και έχει πάρα πολλά λεφτά στην άκρη για να κάνει πράξη το όραμά της! Άλλωστε, το 2012 εξαγόρασε το Instagram για 1 δισ. δολάρια, ενώ πέρσι έκανε πρόταση 3 δισ. δολαρίων στο Snapchat, την οποία αρνήθηκαν ευγενικά οι δημιουργοί του.

Προηγουμένως, η εταιρεία που μονοπωλεί τον χώρο των social media είχε προσπαθήσει –ανεπιτυχώς- να φτιάξει το δικό της app ανταλλαγής εικόνων, το Poke.

Από σήμερα οι άνθρωποι της Facebook ευελπιστούν πως το Slingshot δεν θα έχει τη μοίρα του Poke, ειδικά αν λάβουμε υπόψη τις καινοτομίες που το διακρίνουν. Κι αν κάποιος ψάχνει για κάτι νέο –μιας και τα αυτοκαταστρεφόμενα μηνύματα κρατούν από την εποχή των τηλεοπτικών «Επικίνδυνων Αποστολών»- καλό θα είναι να ξέρει πως με τη λειτουργία «select all», μπορεί να στείλει σε όλες τις επαφές του την ίδια εικόνα ταυτόχρονα )όσο τρομακτικό κι αν ακούγεται αυτό σε πολλούς!).

Διαβάστε ακόμη:

Πως να «ξεγελάσετε» το Facebook με δύο κινήσεις

Το Facebook θέλει να μας στείλει στην κάλπη

Το Facebook ακούει τη μουσική σας και τι βλέπετε στην TV