Νέο επίδομα στέγασης: Πόσα χρήματα θα δοθούν και ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Νέο επίδομα στέγασης: Πόσα χρήματα θα δοθούν και ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Τα εισοδηματικά κριτήρια που συμφωνήθηκαν με τους θεσμούς και οι αλλαγές όταν υπάρχουν προστατευόμενα μέλη.

 

Από 70 ως και 210 ευρώ το μήνα ως επίδομα στέγασης θα λαμβάνουν περισσότεροι από 1,3 εκατ. ωφελούμενοι από την αρχή του 2019, όπως προέκυψε από την τελική συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης.

Πιο συγκεκριμένα, το μέτρο αυτό θα επιδοτεί σε μηνιαία βάση για την κάλυψη μέρους του ενοικίου ή της δόσης στεγαστικού δανείου του ιδιοκτήτη, αρκεί να μην έχει ενταχθεί στον Νόμο Κατσέλη.

Τα χρήματα θα δίνονται με βάση εισοδηματικά κριτήρια και κατ’ ουσία αποτελούν ένα από τα λεγόμενα αντίμετρα για τη μείωση συντάξεων και φορολογικού ορίου που είχε ήδη συμφωνηθεί σε προηγούμενες διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς.

Το συνολικό εισόδημα για να ενταχθεί κάποιος στο πρόγραμμα χρηματοδότησης είναι τα 8.000 ευρώ ετησίως, με το ποσό να προσαυξάνεται κατά 50% για κάθε προστατευόμενο μέλος, είτε είναι ανήλικο παιδί, είτε σπουδαστής ως 24 ετών.

Το χαμηλότερο ποσό που μπορεί να λάβει κάποιος είναι 70 ευρώ και θα προσαυξάνεται επίσης κατά 50%με ανώτερο πλαφόν τα 210 ευρώ.