Νέο περιστατικό βίας ζωντανά στο Facebook Live

Νέο περιστατικό βίας ζωντανά στο Facebook Live

Bίντεο μεταδίδει λεπτό προς λεπτό μια αιματηρή σκηνή με τρεις άνδρες να δέχονται «βροχή» πυροβολισμών από άγνωστο στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

Τρεις άνδρες από τη Βιρτζίνια τραυματίστηκαν σοβαρά από ένα «χαλάζι» πυροβολισμών που δέχθηκαν από άγνωστο. Το περιστατικό καταγράφηκε στο Facebook Live, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, και αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα βίας το οποίο μεταδίδεται σε απευθείας μετάδοση.

Πιο συγκεκριμένα, οι άνδρες πυροβολήθηκαν λίγο μετά τις 18:00, την Τρίτη, στην περιοχή του Norfolk, νότια της Ουάσινγκτον. Και οι τρεις μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, μεταξύ των οποίων ο ένας, 29 ετών, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook δείχνει τους άνδρες να κάθονται στο αυτοκίνητο και να ακούν μουσική, με την κάμερα να εστιάζει στο πρόσωπο του συνοδηγού. Στη συνέχεια ακούγονται περίπου 30 πυροβολισμοί, μέσα σε λιγότερο από μισό λεπτό. Η κάμερα πέφτει, ωστόσο συνεχίζει να βιντεοσκοπεί.

Λίγο αργότερα, ένας από τους τρεις άνδρες φωνάζει «Χρειαζόμαστε ασθενοφόρο, έχουμε πυροβοληθεί και οι τρεις». Έπειτα από λίγα λεπτά στο σημείο αυτό καταφθάνουν οι δυνάμεις της αστυνομίας καθώς και ασθενοφόρα. Τα θύματα έφεραν τραύματα στα χέρια και τους ώμους.

Το βίντεο δημοσιεύθηκε από την ιστοσελίδα Virginian-Pilot, ενώ η αστυνομία επιβεβαίωσε το γεγονός ότι οι πυροβολισμοί μεταδόθηκαν ζωντανά στο Facebook και μέχρι στιγμής δεν μπορεί να δοθεί κάποια περιγραφή του υπόπτου.

Υπενθυμίζεται ότι πριν μια εβδομάδα μια γυναίκα από τη Μινεσότα δημοσίευσε στο διαδικτυακό κοινωνικό μέσο μια αιματηρή σκηνή με έναν αστυνομικό να πυροβολεί τον άνδρα της εν ψυχρώ.

Το Facebook Live αποτελεί ένα κεντρικό κομμάτι του κοινωνικού μέσου, επιτρέποντας στον οποιονδήποτε να μεταδίδει βίντεο σε απευθείας μετάδοση ακόμη και από ένα smartphone. Το ίδιο και το Twitter αλλά και το YouTube.