Νέο ρεκόρ καριέρας για την Σάκκαρη- Άνοδος στην παγκόσμια κατάταξη

Νέο ρεκόρ καριέρας για την Σάκκαρη- Άνοδος στην παγκόσμια κατάταξη
epa06929926 Maria Sakkari of Greece in action against Mihaela Buzarnescu of Romania during their match in the Mubadala Silicon Valley Classic Finals on the San Jose State University campus in San Jose, California, USA, 05 August 2018. EPA/JOHN G. MABANGLO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Παρά την ήττα και τον αποκλεισμό στο β' γύρο του τουρνουά της Ρώμης, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κέρδισε μια θέση, με συνέπεια από τη 19η να βρεθεί στη 18η θέση.

Νέα άνοδος στην παγκόσμια κατάταξη για την Μαρία Σάκκαρη και μάλιστα με νέο ρεκόρ καριέρας, καθώς βρέθηκε για πρώτη φορά στο 18 του ranking της WTA, με 2.830 βαθμούς.

Παρά την ήττα και τον αποκλεισμό στο β’ γύρο του τουρνουά της Ρώμης, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κέρδισε μια θέση, με συνέπεια από τη 19η να βρεθεί στη 18η.

Αντίθετα, η Δέσποινα Παπαμιχαήλ έχασε τρεις θέσεις (Νο 273 με 249 βαθμούς), ενώ η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου υποχώρησε 12 και είναι στο Νο 287, με 233 βαθμούς.

Στην κορυφή παραμένει η Αυστραλή Άσλεϊ Μπάρτι, με δεύτερη τη νικήτρια της Μελβούρνης Ναόμι Οσάκα (Ιαπωνία) και τρίτη την Σιμόνε Χάλεπ (Ρουμανία).

Από εκεί και ύστερα, την πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης συμπληρώνουν κατά σειρά οι, Αρίνα Σαμπαλένκα (Λευκορωσία), Σοφία Κένιν (ΗΠΑ), Ελίνα Σβιτόλινα (Ουκρανία), Μπιάνκα Αντρεέσκου (Καναδάς), Σερένα Γουίλιαμς (ΗΠΑ), Ίγκα Σβιάτεκ (Πολωνία) και Καρολίνα Πλίσκοβα (Τσεχία).

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, από την πλευρά του, παραμένει για ακόμη μία εβδομάδα στην πέμπτη της ATP, με 7.430 βαθμούς. Ο 22χρονος Έλληνας μπήκε για πρώτη φορά στο Top-10 στις 4 Μαρτίου 2019 κι έκτοτε δεν βγήκε ποτέ από την πρώτη δεκάδα.

Επικεφαλής παραμένει ο Σέρβος Νόβακ Τζόκοβιτς, ακολουθούμενος από τους Ντανίλ Μεντβέντεφ (Ρωσία), Ραφαέλ Ναδάλ (Ισπανία) και Ντόμινικ Τιμ (Αυστρία).

Πίσω από τον Τσιτσιπά, την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν κατά σειρά αναφοράς οι, Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Γερμανία), Αντρέι Ρούμπλεφ (Ρωσία), Ρότζερ Φέντερερ (Ελβετία), Ματέο Μπερετίνι (Ιταλία) και Ντιέγκο Σβάρτσμαν (Αργεντινή).