Νέο συλλαλητήριο για τις Πρέσπες στο Σύνταγμα την Πέμπτη

Νέο συλλαλητήριο για τις Πρέσπες στο Σύνταγμα την Πέμπτη
Κόσμος από όλη την Ελλάδα, κρατώντας ελληνικές σημαίες, συμμετέχει σε συλλαλητήριο ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, στο Σύνταγμα, Αθήνα, Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019. Η συμφωνία κατατέθηκε από την κυβέρνηση προς ψήφιση το πρωί του Σαββάτου στη Βουλή. Το συλλαλητήριο διοργάνωσαν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, ο Φορέας Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία και η Παμμακεδονική ΗΠΑ. Η συμφωνία των Πρεσπών είναι μία διακρατική συμφωνία ανάμεσα στις κυβερνήσεις της Ελληνικής Δημοκρατίας και της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας με σκοπό την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της Π.Γ.Δ.Μ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Με ανάρτησή της στο Facebook η επιτροπή απευθύνει «πανεθνική πρόσκληση» σε συγκέντρωση στις 19:00 το απόγευμα της Πέμπτης, στην πλατεία Συντάγματος.

Σε νέο συλλαλητήριο ανήμερα της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Βουλή καλεί η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Με ανάρτησή της στο Facebook η επιτροπή απευθύνει «πανεθνική πρόσκληση» σε συγκέντρωση στις 19:00 το απόγευμα της Πέμπτης, στην πλατεία Συντάγματος.

Η ψηφοφορία αναμένεται να λάβει χώρα το βράδυ, ενδεχομένως και μετά τα μεσάνυχτα.

Παράλληλα η επιτροπή ζητά την Τετάρτη και την Πέμπτη να μείνουν κλειστές επιχειρήσεις και σχολεία, να αναρτηθεί μεσίστια η ελληνική σημαία σε κάθε σπίτι και να χτυπούν πένθιμα οι καμπάνες των εκκλησιών.

Η επιτροπή χαρακτηρίζει «επαίσχυντη» και υποστηρίζει πως συνιστά «παράδοση απρόδοτων εθνικών αξιών σε αλλόφυλους».

Την ίδια ώρα ο φόβος καταδρομικών επιθέσεων από ομάδες ατόμων, οδήγησε την ΕΛ.ΑΣ. στο να λάβει την απόφαση για δημιουργία κλοιού ασφαλείας γύρω από τα συγκεκριμένα κτίρια με αύξηση των περιπολιών και των στατικών δυνάμεων φύλαξης.

Οι επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. πρέπει ταυτόχρονα να εξασφαλίσουν την ανεμπόδιστη πρόσβαση στο κοινοβούλιο και την ασφάλεια γύρω από αυτό. Για αυτόν τον λόγο θα σχηματίσουν έναν ευρύ κλοιό ασφαλείας γύρω από όλες τις εισόδους του κτιρίου με παράλληλες ζώνες ασφαλείας από διάφορες αστυνομικές υπηρεσίες.