Νέο σκάνδαλο για τη βασιλική οικογένεια της Ισπανίας

Νέο σκάνδαλο για τη βασιλική οικογένεια της Ισπανίας

Για φορολογική απάτη και ξέπλυμα κεφαλαίων κατηγορείται η κόρη του βασιλιά Χουάν Κάρλος, πριγκίπισα Κριστίνα.

Κατηγορίες για  φορολογική απάτη και ξέπλυμα κεφαλαίων αντιμετωπίζει η πριγκίπισα Κριστίνα της Ισπανίας, κόρη του βασιλιά Χουάν Κάρλος, η οποία θα πρέπει να παρουσιαστεί στις 8 Μαρτίου ενώπιον του δικαστηρίου της Πάλμα ντε Μαγιόρκα, εξέλιξη που πλήττει εκ νέου την εικόνα της μοναρχίας στο κράτος της ιβηρικής χερσονήσου.

Είναι η πρώτη φορά που άμεσο μέλος της βασιλικής οικογένειας της Ισπανίας εμπλέκεται στην έρευνα για διαφθορά εναντίον του Ινιάκι Ουρνταγκαρίν, συζύγου της Κριστίνα. Ο ισπανικός βασιλικός οίκος με ανακοίνωσή του εξέφρασε «σεβασμό απέναντι στις αποφάσεις της δικαιοσύνης».

Ο δικαστής Χοσέ Κάστρο, ο οποίος ερευνά την υπόθεση από το 2010, αποφάσισε να πραγματοποιήσει έρευνα κατά της πριγκίπισας Κριστίνα για πρώτη φορά την άνοιξη του 2012, αλλά η απόφασή του ακυρώθηκε έπειτα από απόφαση της Εισαγγελίας. Ο δικαστής ερευνά εάν η κόρη του Χουάν Κάρλος ενέχεται στις παράνομες δραστηριότητες του συζύγου της, πρώην ολυμπιονίκη του χάντμπολ, 45 ετών, που θεωρείται ύποπτος για υπεξαίρεση 6,1 εκατ. δολαρίων από δημόσιους πόρους μαζί με τον συνεταίρο του Ντιέγο Τόρες, όταν ήταν πρόεδρος της εταιρείας μη κερδοsκοπικού χαρακτήρα , του ινστιτούτου Noos.

Η απαγγελία της κατηγορίας έρχεται στη χειρότερη στιγμή για τον βασιλιά Χουάν Kάρλος, ο οποίος γιόρτασε την Κυριακή τα 76α του γενέθλια και εμφανίσθηκε τη Δευτέρα σε στρατιωτική τελετή εξαντλημένος και στηριζόμενος σε πατερίτσες, στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση από την εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε στις 21 Νοεμβρίου στο ισχίο.

Διαβάστε ακόμη: Με επιτυχία εκτός ΕΜΣ οι ισπανικές τράπεζες