Νέος εφιάλτης για τους κατοίκους της Μάνδρας – Πλημμύρες και καταστροφές

Νέος εφιάλτης για τους κατοίκους της Μάνδρας – Πλημμύρες και καταστροφές

Επτά μήνες μετά την ανείπωτη τραγωδία οι κάτοικοι της Μάνδρας έζησαν και πάλι εφιαλτικές στιγμές. 

Αντιμέτωποι με μια ακόμα εφιαλτική βραδιά, που όλα δείχνουν ότι δεν θα είναι η τελευταία αφού και σήμερα η πρόγνωση κάνει λόγο για επιδείνωση του καιρού και νέες καταιγίδες, βρέθηκαν οι κάτοικοι της Μάνδρας, 7 μήνες μετά τις πλημμύρες του Νοεμβρίου, όπου στοίχησαν τη ζωή σε 24 ανθρώπους.

Οι δρόμοι για μια ακόμα φορά μετατράπηκαν ορμητικά ποτάμια μετά την ισχυρή βροχόπτωση, με τους κατοίκους να βρίσκονται σε απόγνωση, αφού το νερό μπήκε ξανά μέσα στα σπίτια, καταστρέφοντας τα πάντα με το πέρασμα του, ενώ και οι καταστηματάρχες βρίσκονται επί ποδός, προσπαθώντας να σώσουν ότι σώζεται.

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικης έγιναν συνολικά 45 κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, αλλά εκτιμάται ότι είναι αρκετά περισσότερα, καθώς τα συνεργεία που βρίσκοναι εκεί επεμβαίνουν απευθείας όπου χρειάζεται.

Οι πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν σε δέκα περιπτώσεις για να απεγκλωβήσουν πολίτες από αυτοκίνητα που ακινητοποιήθηκαν κι από ταράτσες σπιτιών όπου κατέφυγαν για ασφάλεια, ενώ προληπτικά βρίσκονται σε επιφυλακή. Στην Μάνδρα βρίσκονται μία σωστική λέμβος και ένα ερπυστριοφόρο όχημα.

Διακοπή κυκλοφορίας

Η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική οδό στον κόμβο της Μάνδρας και στην ΠΕΟ Αθηνών-Κορίνθου στο 34ο χιλιόμετρο, καθώς και στις οδούς Κοροπούλη και Ρόκα. Πρόκειται για τους δρόμους που είχαν χάσει τη ζωή τους κάτοικοι της Μάνδρας τον περασμένο Νοέμβριο με τις φονικές πλημμύρες.

Από πλευράς Περιφέρειας Αττικής, στην περιοχή έσπευσαν ο αντιπεριφερειάρχης Δ. Αττικής Γιάννης Βασιλείου και η εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Γιάννα Τσούπρα, για την εκτίμηση της κατάστασης και την αντιμετώπιση κάθε απροόπτου σε συνεργασία με την πυροσβεστική.

Ανακοίνωση της ΝΔ για τις πλημμύρες στη Μανδρα

«Η Μάνδρα πάλι πλημμύρισε. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, όπως τον Νοέμβριο. Σπίτια και καταστήματα παραδόθηκαν πάλι στη λάσπη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει: «Μία λέξη υπάρχει μόνο για αυτήν την κυβέρνηση και την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου: Ντροπή».

Σοβαρά προβλήματα και στην Αγιά

Κλειστός παραμένει ο δρόμος από τον Αγιόκαμπο προς το χωριό Σκλήθρο του δήμου Αγιάς, μετά από κατολισθήσεις που σημειώθηκαν σήμερα λόγω της κακοκαιρίας και των έντονων βροχοπτώσεων στην περιοχή.

Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Λέτσιος, στο συγκεκριμένο σημείο του δρόμου έχει πέσει μεγάλη ποσότητα λάσπης από το βουνό, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων να είναι αδύνατη.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, λόγω της κακοκαιρίας στο σημείο, τα μηχανήματα του δήμου δεν μπόρεσαν να επιχειρήσουν την σημερινή ημέρα ώστε να αποκατασταθεί το οδόστρωμα, οπότε αναμένεται η εκτόνωση του καιρικού φαινομένου για να γίνει η επιχείρηση. Να σημειωθεί πως οι κάτοικοι του Σκλήθρου μεταβαίνουν στο χωριό τους μέσω Ελάφου.