Νew Issue: Οι πιο Ισχυρές Γυναίκες στις Επιχειρήσεις στο νέο τεύχος του Fortune

Νew Issue: Οι πιο Ισχυρές Γυναίκες στις Επιχειρήσεις στο νέο τεύχος του Fortune
H νέα έκδοση του περιοδικού Fortune κυκλοφορεί αυτή την Τρίτη 20 Απριλίου με τη λίστα "Most Powerful Women in Business" για το 2021.

Η φετινή λίστα του Fortune Greece με τις 30 Πιο Ισχυρές Γυναίκες στις Επιχειρήσεις έρχεται σε μια στιγμή που το τρίτο κύμα της Covid-19 σαρώνει τον πλανήτη.

Ο αντίκτυπος της πανδημίας που ενέσκηψε ως «κεραυνός εν αιθρία» το 2020 σφράγισε τις ζωές μας ανεξίτηλα και οι επιπτώσεις της, που θα μας ακολουθούν τα επόμενα χρόνια, απαιτούν επαναπροσδιορισμό της προσέγγισής μας στην κλιματική κρίση, την υγεία, την εκπαίδευση, την ισότητα, τη διαφορετικότητα, τη συμπερίληψη, την ηθική,
την αλληλεγγύη. Απαιτεί αλλαγή κουλτούρας. Εδώ και τώρα.

Mε αφορμή την κατάρτιση της λίστας Most Powerful Women in business αλλά και τη διοργάνωση του MPW Summit που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Πέμπτη 15 Απριλίου, µιλήσαµε µε γυναίκες – ηγέτιδες όλων των ηλικιών, από όλους τους κλάδους της οικονοµίας. Η φράση-κλειδί, που αποτυπώνει το αίτηµα των καιρών είναι αυτή ακριβώς η ανάγκη αλλαγής κουλτούρας. Αλλαγή κουλτούρας της κοινωνίας, της αγοράς εργασίας, του καθενός από εµάς ξεχωριστά.

«Οι γυναίκες, µαζί µε τους φτωχούς, τους ηλικιωµένους, τα άτοµα µε ειδικές ανάγκες και τους πληθυσµούς µεταναστών, φέρνουν το µεγαλύτερο βάρος των συνεπειών από την πανδηµία σε όλο τον κόσµο». H φράση της Country President & Managing Director της Novartis Hellas, Susanne Kohout στη συνέντευξη που µας παραχώρησε, συµπυκνώνει την ουσία του προβλήµατος, σε όλη του την οξύτητα, µε τον πιο περιεκτικό τρόπο. Και επειδή κάθε κρίση γεννάει ευκαιρίες, το παράθυρο ευκαιρίας που άνοιξε εξαιτίας της πανδηµίας, πρέπει να µείνει ανοιχτό. Δεν πρέπει να εγκαταλείψουµε τις προσπάθειές µας για την αντιµετώπιση των κοινών µας προκλήσεων, στο όνοµα της διχόνοιας και των αντιπαραθέσεων.

Το µέλλον το δικό µας, το µέλλον των παιδιών µας, των παιδιών των παιδιών µας, περνάει µέσα από την αειφόρο ανάπτυξη, την οικονοµική πρόοδο, την κοινωνική συνοχή. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η αντιπρόεδρος της Quest Holdings, Έφη Κουτσουρέλη, που γιορτάζει µαζί µας φέτος τα 40 χρόνια του ελληνικού οµίλου τεχνολογίας, «πρέπει να απαλλαγούµε από τα βαρίδια του παρελθόντος και να ωριµάσουµε σαν κοινωνία και σαν πολιτικό σύστηµα. Να αποτινάξουµε τα στερεότυπα και να προτάξουµε τη συνεργασία. Με ωριµότητα και κοινωνική συνοχή θα κερδίσουµε το στοίχηµα της νέας εποχής».

Αυτό που ενέπνευσε την ιστορική οµιλία «I have a dream» του Martin Luther King αφορά σε κάτι περισσότερο από το χρώµα: «Έχω ένα όνειρο ότι τα τέσσερα παιδιά µου µια µέρα θα ζήσουν σε ένα έθνος, όπου δεν θα κριθούν από το χρώµα του δέρµατός τους, αλλά από το περιεχόµενο του χαρακτήρα τους». Στο Fortune αναζητάµε τα νέα περιεχόµενα της νέας εποχής, της νέας κουλτούρας. Αναζητάµε µια ανοιχτή κοινωνία, ίσων ευκαιριών, µε ηθική ακεραιότητα στις αξίες της, µια κοινωνία χωρίς αποκλεισµούς. Και οι γυναίκες έχουν για όλα αυτά τον πρώτο λόγο.

*To τεύχος διατίθεται σε hard copy έκδοση, από την Τρίτη 2o Aπριλίου στα περίπτερα.