Nielsen: Ποια προϊόντα «ξεπουλάνε» από το καλάθι του νοικοκυριού

Nielsen: Ποια προϊόντα «ξεπουλάνε» από το καλάθι του νοικοκυριού
Ράφια με προϊόντα σε σούπερ μάρκετ, κατά την πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου για το «καλάθι του νοικοκυριού», σε σούπερ μάρκετ της Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022. Από σήμερα Τετάρτη ξεκινά να εφαρμόζεται το «καλάθι του νοικοκυριού» σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε προχθές ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Στόχος του μέτρου είναι η διασφάλιση χαμηλών τιμών για μια ομάδα προϊόντων ευρείας κατανάλωσης, που καθορίστηκαν από το υπουργείο ενώ κάθε επιχείρηση σούπερ μάρκετ θα επιλέγει αυτόνομα τους κωδικούς των προϊόντων που θα εντάσσονται στο καλάθι και τις τιμές τους. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
1 στους 4 καταναλωτές αγοράζει συχνότερα τα προϊόντα των κατηγοριών που μπήκαν στο «καλάθι» από τότε που εφαρμόστηκε η πρωτοβουλία.

Σύμφωνα με έρευνα της Nielsen, ζυμαρικά, ρύζι, όπως και επίσης γάλα, τυρί, γιαούρτι και καφές είναι τα προϊόντα που αγοράζουν πιο συχνά οι καταναλωτές από το «καλάθι του νοικοκυριού» στα σούπερ μάρκετ.

Τα στοιχεία που παρουσίασε στη μελέτη της η Nielsen δείχνουν, επίσης, ότι 1 στους 4 καταναλωτές αγοράζει συχνότερα τα προϊόντα των κατηγοριών που μπήκαν στο «καλάθι» από τότε που εφαρμόστηκε η πρωτοβουλία.

Ζυμαρικά και ρύζι καταγράφουν ποσοστά άνω του 50%, ενώ ψηλά στις προτιμήσεις βρίσκονται επίσης, πέραν των παραπάνω, και τα όσπρια, το χαρτί υγείας και κουζίνας όπως και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

Λιγότερη ζήτηση ανάμεσα στα προϊόντα του «καλαθιού» καταγράφουν οι βρεφικές τροφές, τα βρεφικά σαμπουάν και οι πάνες ενηλίκων, ενώ τα στοιχεία της Nielsen δείχνουν επίσης ότι οι κατηγορίες προϊόντων που έχουν μπει στο «καλάθι του νοικοκυριού», σε σχέση με τις υπόλοιπες, καταγράφουν πιο υψηλό ρυθμό ανάπτυξης, ενώ επίσης παρουσίασαν σταθερές ή μειωμένες τιμές.

Σε ό,τι αφορά τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, επίσης στις κατηγορίες που βρίσκονται στο «καλάθι» οι πωλήσεις εμφανίζονται ενισχυμένες σε σχέση με εκείνες που βρίσκονται εκτός.

Οι καταναλωτές στην πλειονότητά τους (48%) ενημερώνονται για το «καλάθι» από το ειδικό ταμπελάκι στο ράφι. Ακολουθούν τα φυλλάδια, τα σάιτ των σούπερ μάρκετ, καθώς και οι διαφημίσεις. Σε μικρό ποσοστό (9%) ενημερώνονται από την πλατφόρμα e-καταναλωτής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: