Nigerian Music & Dance Festival

Nigerian Music & Dance Festival

Η καρδιά της Αφρικής στην καρδιά της Αθήνας.

Όταν δεν πάμε εμείς στην Αφρική, ευτυχώς, έρχεται η Αφρική σε εμάς. Στις 2/10 λοιπόν το πρώτο νιγηριανό φεστιβάλ μουσικής και χορού της Αθήνας είναι γεγονός. Και είναι ένα φεστιβάλ με πολλές εκπλήξεις.

Στα πλαίσια του θα δούμε τον Νιγηριανό σούπερ σταρ Keziah Jones. Rhythm is love και ο Jones μας επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις. Ξεκινάμε μ’ ένα fusion από τα πιο επιτυχημένα του άλμπουμ αλλά και μια γεύση από το τελευταίο του άλμπουμ «Captain Rugged» που δεν έχει ακόμα κυκλοφορήσει και ηχογραφήθηκε εξ ολοκλήρου στο Λάγος της Νιγηρίας.

Διαβάστε ακόμη: Echopolis – Ημέρες Ήχου 2013

Ο εκρηκτικός ρυθμός όμως δεν τελειώνει με τον Keziah Jones. Το National Troupe of Nigeria με τους 12 πολύχρωμους χορευτές του και τους 7 μουσικούς του είναι ένας από τους πιο αντιπροσωπευτικούς πρεσβευτές της νιγηριανής κουλτούρας. Μια κουλτούρα πολυδιάστατη και πολύ πλούσια εφόσον η Νιγηρία αποτελείται από 445 εθνικές ομάδες!

Στο line up και ο δεξιοτέχνης κιθαρίστας Adedeji Adetayo and friends που θα εμφανιστεί μαζί με τον αγαπημένο μας Έλληνα, νιγηριανής καταγωγής, MC YINKA. Εδώ θα δούμε ένα live  με funk, afrobeat, soul, jazz ήχους!

Διαβάστε ακόμη: To Φεστιβάλ που «ανακυκλώνεται» 

Κι επειδή νηστικό αρκούδι δεν χορεύει, ο σύλλογος Νιγηριανών γυναικών θα ετοιμάσει τοπικές σπεσιαλιτέ με παραδοσιακές συνταγές της Νιγηρίας ενώ οι κοπέλες που θα το σερβίρουν θα είναι ντυμένες με παραδοσιακές στολές καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ.

Η καρδιά της Αφρικής στην καρδιά της Αθήνας. Και νομίζω, μια επίσκεψη με την καρδιά μας στις όμορφες καρδιές κάποιων άλλων είναι ό, τι πρέπει για να νιώσουμε λίγο καλύτερα. Λίγο πιο ασφαλείς.

Η γιορτή είναι μέρος της 53ης Επετείου της Νιγηριανής ανεξαρτησίας και διοργανώνεται από την Πρεσβεία της Νιγηρίας στην Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.ngrfest.com
Τρίτη 2.10, 19.30, Τεχνόπολη, Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100 & Περσεφόνης 1, Γκάζι
Είσοδος: 10 ευρώ.