Νίκος Χριστουδουλάκης: Ποιος είναι ο νέος Υπουργός Οικονομίας

Νίκος Χριστουδουλάκης: Ποιος είναι ο νέος Υπουργός Οικονομίας

Επιστρέφει σε κυβερνητικό σχήμα ο Νίκος Χριστοδουλάκης.

 

Το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Οικονομίας καλείται να αναλάβει ο Νίκος Χριστοδουλάκης. Έχοντας περάσει και στο παρελθόν από την ίδια θέση, καθώς και από τη θέση του Υπουργείο Ανάπτυξης, ο κ. Χριστοδουλάκης καλείται να αναλάβει το υπουργείο σε μία κρίσιμη για την οικονομία περίοδο.

Ο κ. Χριστοδουλάκης γεννήθηκε το 1952 στα Χανιά της Κρήτης. Είναι καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Research Associate στο Ελληνικό Παρατηρητήριο του London School of Economics.Έχει δημοσιεύσει πολλές εργασίες και άρθρα για θέματα οικονομικής πολιτικής, διακυμάνσεων και ανάπτυξης σε διεθνή ακαδημαϊκά περιοδικά. Έχει γράψει αρκετά βιβλία που κυκλοφορούν στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σπούδασε Ηλεκτρολόγος μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (1975) και συνέχισε τις σπουδές του με μεταπτυχιακό και διδακτορικό (1984) στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ. Ήταν παρών στα γεγονότα του Πολυτεχνείου το 1974. Έχει, επίσης, διατελέσει Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας (1993-1996) και οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού (1996).