Νότης Μηταράκης: «Παραδέχομαι τη λάθος κρίση μου»

Νότης Μηταράκης: «Παραδέχομαι τη λάθος κρίση μου»
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης μιλάει στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβέρνησης, Αθήνα, Σάββατο 8 Ιουλίου 2023. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί το βράδυ του Σαββάτου, 08 Ιουλίου, με την ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στην πρώτη του δήλωση μετά από την παραίτησή του, ο Νότης Μηταράκης παραδέχεται το λάθος του να πάει διακοπές εν μέσω πυρκαγιών. Τι αναφέρει.

Σε γραπτή δήλωση προχώρησε τη Δευτέρα (31/07) ο Νότης Μηταράκης, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την προηγούμενη εβδομάδα, όταν έγινε γνωστό πως έκανε διακοπές εκτός Αθηνών, τη στιγμή που η Ελλάδα έδινε μάχη με τις πυρκαγιές, μετρώντας νεκρούς.

Στο πρώτο του μήνυμα μετά από την παραίτησή του, ο κ. Μηταράκης αναφέρει πως παρέδωσε καθήκοντα στον νέο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, ενώ υπογραμμίζει πως παραδέχεται το λάθος του και αναλαμβάνει την ευθύνη, καταλήγοντας ότι θα συνεχίσει να εργάζεται στη Βουλή, στηρίζοντας το έργο της Κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μηταράκης, ο οποίος εθεάθη στο νησί της Πάτμου ενώ καιγόταν η μισή Ελλάδα, εκλήθη στο Μαξίμου για εξηγήσεις και του κατέστη σαφές ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν διανοείται την ώρα που η πολιτεία δίνει τόσο δύσκολες μάχες στα πύρινα μέτωπα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη να κάνει διακοπές. Ο κ. Μηταράκης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, διευκόλυνε με την παραίτηση του η οποία έγινε αποδεκτή και διαβεβαίωσε ότι συστρατεύεται στην προσπάθεια της κυβέρνησης.

Η δήλωση του Νότη Μηταράκη

«Παρέδωσα καθήκοντα Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στον Γιάννη Οικονόμου, στον οποίο εύχομαι ειλικρινά επιτυχία στο έργο του.

Αποτέλεσε για εμένα ιδιαίτερη τιμή, σε αυτή τη σύντομη θητεία να συνεργαστώ με το εξαίρετο δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας. Επιτέλεσαν εξαιρετικό έργο στη δύσκολη περίοδο των πυρκαγιών, στην ασφαλή εκκένωση περιοχών και στην προστασία της ζωής και της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών. Εμπιστεύτηκα την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, στηρίζοντας το έργο, τις πρωτοβουλίες και τις προτάσεις της.

Στην πολιτική μου διαδρομή προτάσσω το καθήκον, την αφοσίωση, την αποτελεσματικότητα. Δούλεψα σκληρά για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης την περίοδο 2020-23. Προσπάθησα με όραμα και σχέδιο να προχωρήσω σε σημαντικές αλλαγές στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Παραδέχομαι τη λάθος κρίση μου να βρεθώ για 2 μέρες εκτός Αθηνών, επισκεπτόμενος την οικογένεια μου, καθώς με τη στάση αυτή δόθηκε λάθος μήνυμα σε αυτούς που αγωνίζονταν στην πρώτη γραμμή. Ανέλαβα λοιπόν την ευθύνη και παραιτήθηκα.

Ευχαριστώ θερμά τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε σε τρεις διαφορετικούς ρόλους από το 2019, στα Υπουργεία Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Μετανάστευσης & Ασύλου και Προστασίας του Πολίτη.

Θα συνεχίσω να εργάζομαι μεθοδικά στη Βουλή, στηρίζοντας το έργο της Κυβέρνησης, αφιερώνοντας ακόμα περισσότερο χρόνο στα ζητήματα της Χίου, της οποίας οι πολίτες με τίμησαν για άλλη μια φορά με την εμπιστοσύνη τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: news247.gr