Νταβός 2024: Τι είναι αυτό που φοβούνται σήμερα οι μεγαλύτεροι CEOs;

Νταβός 2024: Τι είναι αυτό που φοβούνται σήμερα οι μεγαλύτεροι CEOs;
DAVOS, SWITZERLAND - JANUARY 14: A view of the venue ahead of World Economic Forum (WEF), also known as Davos Summit in Davos, Switzerland on January 14, 2024. Beginning on Jan. 15, this year's theme will be 'rebuilding trust'. Halil Sagirkaya / Anadolu (Photo by HALIL SAGIRKAYA / ANADOLU / Anadolu via AFP) Photo: AFP
Οι ανησυχίες που εξέφρασαν 80 από τους κορυφαίους CEOs παγκοσμίως στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Των Alan Murray & Nicholas Gordon

Με αφορμή την ολοκλήρωση του φετινού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, το Fortune.com παρέθεσε δείπνο σε 80 από τους κορυφαίους CEOs επιχειρήσεων διεθνώς.

Από τους επικεφαλής κολοσσών όπως η Amazon και η Intel ζητήθηκε να περιγράψουν μεγαλύτερους κινδύνους και τις μεγαλύτερες ευκαιρίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις το 2024.

Ακολουθούν ορισμένες από τις γνώμες των CEOs.

Οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι

  • «Το μεγαλύτερο ρίσκο είναι ο κίνδυνος της σημερινής τεχνητής νοημοσύνης στην κοινωνία και η επιρροή της στις εκλογές που έρχονται, καθώς και στην κλιμάκωση των στρατιωτικών συγκρούσεων».
  • «Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι οι εκλογές, 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι, 40 εκλογές, που αντιπροσωπεύουν το 60% του ΑΕΠ θα διεξαχθούν φέτος και η παραπληροφόρηση που μπορεί να καταστρέψει την εμπιστοσύνη μέσω μιας εκλογικής αναμέτρησης και να υπονομεύσει την κοινωνία γενικότερα».
  • «Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ο γεωπολιτικός. Το νούμερο 2 είναι ο διαχωρισμός μεταξύ επιστήμης και κοινωνίας και το γεγονός ότι οι άνθρωποι δεν πιστεύουν πια αυτά που λέει η επιστήμη».
  • «Η ομαλοποίηση των γεωπολιτικών συγκρούσεων θα μπορούσε να είναι ένα πραγματικά μεγάλο ζήτημα, με μέρος αυτού να είναι το τι θα συμβεί για την αποσταθεροποίηση της Αμερικής αν κερδίσει ο Τραμπ και πώς αυτό θα έχει επιπτώσεις στο γεωπολιτικό πεδίο».
  • «Όσον αφορά τον κίνδυνο, μιλήσαμε για τα τρία Α – asteroids, τεχνητή νοημοσύνη και μ@%#κες (τους πολιτικούς, την παραπληροφόρηση, τα deepfakes, ό,τι από αυτά θέλετε».
  • «Η τρομοκρατία δεν έχει εξαφανιστεί, και η βασική αιτία γι’ αυτό είναι η ανισότητα στις κοινωνίες μας ευρύτερα».

Οι μεγαλύτερες ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις το 2024

  • «Η μεγαλύτερη ευκαιρία για το 2024 είναι τα μετασχηματιστικά οφέλη της τεχνητής νοημοσύνης στην υγειονομική περίθαλψη και στην επιτάχυνση του έργου της αειφορίας που προσπαθούμε να κάνουμε για να σώσουμε τον πλανήτη».
  • «Η τεχνητή νοημοσύνη και οι δυνατότητές της να οδηγήσει προς τα κάτω την καμπύλη του κόστους σε ό,τι κάνουμε για να βρούμε φθηνότερους, πιο αποτελεσματικούς τρόπους επίλυσης των προβλημάτων που έχουμε. Και νομίζω ότι ένα σημαντικό σημείο είναι: Δεν πρόκειται να αντικαταστήσουμε τους ανθρώπους, αλλά να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους μας να κάνουν καλύτερη δουλειά».
  • «Η ευκαιρία είναι η τεχνητή νοημοσύνη. Το νούμερο 2 είναι το nearshoring (η μετατόπισης του συνόλου ή μέρους της παραγωγής μιας εταιρείας κοντά στον τελικό καταναλωτή) και οι ευκαιρίες που θα μπορούσαν να στις ΗΠΑ όλες οι εγχώριες επενδύσεις»
  • «Η αβεβαιότητα που αντιμετωπίζουμε τώρα είναι στην πραγματικότητα η ευκαιρία. Η αστάθεια της στιγμής είναι το σημείο όπου μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία”.-
  • «Η αναβάθμιση των δεξιοτήτων είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία, επειδή ο κόσμος φοβάται την τεχνητή νοημοσύνη, αλλά η αλήθεια είναι ότι θα συμπληρώσει τις δεξιότητες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: fortune.com