Nτέιβιντ Κάμερον: Ένας ακόμη «εχθρός» του Ντόναλντ Τραμπ

Nτέιβιντ Κάμερον: Ένας ακόμη «εχθρός» του Ντόναλντ Τραμπ

Γιατί ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος «άνοιξε πόλεμο» με τον Βρετανό Πρωθυπουργό.

Ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι εάν εκλεγεί στην προεδρία των ΗΠΑ, θεωρεί απίθανο να έχει μια καλή σχέση με τον Ντέϊβιντ Κάμερον, εξαιτίας της κριτικής που ασκεί ο Βρετανός πρωθυπουργός στο πρόσωπό του.

Ο Κάμερον είχε δηλώσει στο βρετανικό κοινοβούλιο (2015) ότι ο Τραμπ ήταν «διχαστικός, ηλίθιος και λανθασμένος», αναφορικά με την εξαγγελία που έκανε για τον προσωρινό αποκλεισμό εισόδου των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ. Ο Βρετανός πρωθυπουργός είχε επίσης δηλώσει, τότε, ότι στην περίπτωση που ο Τραμπ έρχονταν στη Βρετανία, τότε, θα ένωνε τη χώρα εναντίον του.

«Όπως φαίνεται δε θα έχουμε μία καλή σχέση. Ποιος ξέρει; Ελπίζω ότι θα έχω μία καλή σχέση μαζί του, αλλά φαίνεται ότι αυτό δεν τον απασχολεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τραμπ στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του, στο κανάλι ITV.

Σε σχετική ερώτηση για την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην ΕΕ, ο Τραμπ δήλωσε: «Έχω μιλήσει για την ΕΕ. Είναι γραφειοκρατική και ιδιαίτερως δύσκολη. Σε σχέση με τη Βρετανία, θέλω να ρωτήσω τι χρειάζονται οι Βρετανοί από την EE; Ωστόσο, ας αφήσουμε τους ίδιους να εκφραστούν», δήλωσε χαρακτηριστικά.