Ντόναλντ Τραμπ: «Αν οι Γάλλοι οπλοφορούσαν, τα θύματα των επιθέσεων θα ήταν λιγότερα»

Ντόναλντ Τραμπ: «Αν οι Γάλλοι οπλοφορούσαν, τα θύματα των επιθέσεων θα ήταν λιγότερα»

Οι νόμοι περί απαγόρευσης της οπλοφορίας είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν τόσες ζωές, υποστηρίζει ο επιχειρηματίας. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας που είναι υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2016, εξέφρασε τη λύπη του σήμερα επειδή η οπλοφορία είναι πολύ περιορισμένη στη Γαλλία, υπαινισσόμενος ότι η απαγόρευση αυτή συνέβαλε στον αυξημένο αριθμό των θυμάτων από τις επιθέσεις της Παρασκευής.

“Δείτε στο Παρίσι, με αυτούς τους νόμους περί οπλοφορίας τους πιο περιοριστικούς του κόσμου: κανείς δεν είχε όπλα εκτός από τους κακούς” σχολίασε ο Τραμπ σε μια προεκλογική συγκέντρωση στο Μπόμοντ του Τέξας, αφού προηγουμένως ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων.

“Κανείς δεν ήταν οπλισμένος” είπε στους χιλιάδες υποστηρικτές του. “Ας λένε ό,τι θέλουν, αν είχαν όπλα, αν οι άνθρωποί μας ήταν οπλισμένοι, αν είχαν το δικαίωμα να φέρουν όπλα, η κατάσταση θα ήταν πολύ, πολύ διαφορετική”, συνέχισε.

Ο Τραμπ ισχυρίστηκε επίσης ότι στις αμερικανικές πόλεις, όπως στο Σικάγο, όπου η πώληση όπλων και η οπλοφορία ελέγχονται αυστηρά, έχουν πιο αυξημένα ποσοστά εγκληματικότητας σε σύγκριση με άλλες.

Τον Ιανουάριο, μετά τις επιθέσεις στα γραφεία της εφημερίδα Charlie Hebdo, ο μεγιστάνας του κτηματομεσιτικού τομέα είχε σχετίσει και πάλι τον υψηλό αριθμό των θυμάτων με την απαγόρευση της οπλοφορίας.