Ντουμπάι – Θεσσαλονίκη με απευθείας πτήσεις για πρώτη φορά

Ντουμπάι – Θεσσαλονίκη με απευθείας πτήσεις για πρώτη φορά

Θεσσαλονίκη – Ντουμπάι με €450 μετ’ επιστροφής μέσω της low cost εταιρείας. 

Τρεις φορές την εβδομάδα θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με το Ντουμπάι η εταιρεία flydubai, καθιστώντας την αεροπορική εταιρεία τον πρώτο αερομεταφορέα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που παρέχει απευθείας πτήσεις από το Ντουμπάι.

Όπως αναφέρει το metaforespress.gr, η πτήση από το Terminal 2 του Διεθνούς Αεροδρομίου του Ντουμπάι, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, όπου το αεροπλάνο έγινε δεκτό με χαιρετισμό κανονιού νερού.

Το κόστος του εισιτηρίου μετ’ επιστροφής ξεκινάει από 1.250 ευρώ και από 447 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των φόρων) για την διακεκριμένη και οικονομική θέση, αντίστοιχα. Η flydubai διαθέτει δίκτυο με περισσότερους από 90 προορισμούς και μέσα στην επόμενη δεκαετία θα αυξήσει τον στόλο της με την προσθήκη έως και 296 συνολικά αεροσκαφών.

Στην πτήση επέβαινε αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Jeyhun Efendi, Senior Vice President, Commercial Operations, στην flydubai. Κατά την άφιξη στη Θεσσαλονίκη, η αντιπροσωπεία καλωσορίστηκε από τον Επιτετραμμένο της Πρεσβείας των Αραβικών Εμιράτων, Khaled Alqaydi και τον Γιώργο Βήλο, Γενικό Διευθυντή Ανάπτυξης της Fraport Greece.

Μιλώντας στη συνέντευξη τύπου ο Jeyhun Efendi, Senior Vice President, Commercial Operations της flydubai, δήλωσε: «Ως ο πρώτος αερομεταφορέας που πραγματοποιεί απευθείας πτήσεις από το Ντουμπάι στη Θεσσαλονίκη, είμαστε ενθουσιασμένοι με τις νέες ευκαιρίες που θα μας παρέχει αυτό το δρομολόγιο για τις εμπορικές και τουριστικές σχέσεις μεταξύ των ΗΑΕ και της Ελλάδας. Δεδομένου ότι πάνω από το 70% του δικτύου μας ήταν υπό-εξυπηρετούμενοι προορισμοί, παραμένουμε δεσμευμένοι στο όραμα μας να δημιουργήσουμε ελεύθερες ροές εμπορίου και τουρισμού καθώς και να ενισχύσουμε τις απευθείας αεροπορικές συνδέσεις με τα ΗΑΕ».

«Η Θεσσαλονίκη παραμένει ένας δημοφιλής προορισμός αναψυχής και με την έναρξη αυτών των πτήσεων περιμένουμε περισσότερους επιβάτες να επωφεληθούν από τις αξιόπιστες και οικονομικά προσιτές υπηρεσίες μας για να ανακαλύψουν αυτή την όμορφη χώρα», πρόσθεσε ο κ. Jeyhun Efendi.

Σχολιάζοντας τα εγκαίνια, ο Alexander Zinell, διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece, δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά καλωσορίζω την πρώτη πτήση της flydubai από το Ντουμπάι στη Θεσσαλονίκη. Η δέσμευσή μας προς τις τοπικές κοινωνίες στην Ελλάδα ήταν και παραμένει η εισαγωγή περισσότερων πτήσεων και νέων δρομολογίων συνδέοντας αυτήν την όμορφη χώρα με τον υπόλοιπο κόσμο. Οι ολοένα και περισσότερες ταξιδιωτικές επιλογές και η ευρύτερη συνδεσιμότητα θα οδηγήσουν σε αύξηση του αριθμού επιβατών και θα βοηθήσουν στην περαιτέρω ενδυνάμωση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος».