Ντράγκι: Η Ιταλία δεν θα επιστρέψει σε επίπεδα προ πανδημίας έως το 2023

Ντράγκι: Η Ιταλία δεν θα επιστρέψει σε επίπεδα προ πανδημίας έως το 2023
epa07945691 Mario Draghi, President of the European Central Bank (ECB), speaks during a press conference following a meeting of the Governing Council of the European Central Bank, in Frankfurt am Main, Germany, 24 October 2019. EPA/RONALD WITTEK Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στην πρώτη του ομιλία από τη θέση του Πρωθυπουργού, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε μεταρρυθμίσεις στους τομείς της δημόσιας διοίκησης, του φορολογικού και δικαστικού συστήματος.

Την εκτίμηση ότι η οικονομία της χώρας δεν θα επιστρέψει σε επίπεδα προ πανδημίας πριν από το τέλος του 2022 έκανε ο Ιταλός Πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι.

Ο πρώην Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ανακοίνωσε νέες μεταρρυθμίσεις με στόχο την αντιμετώπιση των επειγόντων ζητημάτων και τη διαχείριση των κεφαλαίων ανάκαμψης. Στην πρώτη του ομιλία από τη θέση του Πρωθυπουργού, ο Ντράγκι ανακοίνωσε μεταρρυθμίσεις στους τομείς της δημόσιας διοίκησης, του φορολογικού και δικαστικού συστήματος.

Σχολιάζοντας τις εξωτερικές σχέσεις της Ιταλίας, ο Ντράγκι είπε ότι η χώρα του δεσμεύεται στους εταίρους της από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά θα επιδιώξει επίσης διάλογο με τη Ρωσία. Ταυτόχρονα, η ιταλική κυβέρνηση θα ζητήσει ένα νέο Σύμφωνο της ΕΕ για τις πολιτικές μετανάστευσης.