Ντράγκι: Πρόωρη η συζήτηση για τρίτο πακέτο στήριξης

Ντράγκι: Πρόωρη η συζήτηση για τρίτο πακέτο στήριξης

Η απόφαση θα εξαρτηθεί από την ικανότητα της Ελλάδας να επιστρέψει στις αγορές δανεισμού, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι χαρακτήρισε σήμερα «πρόωρη» οποιαδήποτε συζήτηση για το εάν η Ελλάδα θα χρειαστεί ένα τρίτο πακέτο βοήθειας, ενώ είπε ακόμη πως σύμφωνα με τις σημερινές εκτιμήσεις, το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο και δεν υπάρχει κάτι που να αναθεωρεί αυτήν την άποψη.

Απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή κατά την τακτική, τριμηνιαία ακρόασή του στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, ο Μάριο Ντράγκι τόνισε ότι το δεύτερο πρόγραμμα της Ελλάδας βρίσκεται σε εξέλιξη και από ευρωπαϊκής πλευράς θα συνεχιστεί η συμμετοχή μέχρι τα τέλη του 2014, ενώ η συμμετοχή του ΔΝΤ θα συνεχιστεί μέχρι τις αρχές του 2016.

«Το ερώτημα αυτό είναι πρόωρο, δεδομένου ότι το τρέχον πρόγραμμα ολοκληρώνεται στα τέλη του 2014», είπε ο Ντράγκι. Ο πρόεδρος της ΕΚΤ επισήμανε ότι η απόφαση αυτή θα εξαρτηθεί επίσης από την ικανότητα της Ελλάδας να επιστρέψει στις αγορές δανεισμού, κάτι το οποίο, όπως υπογράμμισε, είναι δύσκολο να προβλεφθεί.

«Ως εκ τούτου είναι πρόωρο να πούμε εάν θα υπάρξει νέο πρόγραμμα ή επέκταση του σημερινού προγράμματος», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ΕΚΤ.

Διαβάστε ακόμη: Ντάνιελ Γκρος: «Η Ελλάδα δεν θα βγει στις αγορές το 2014»