Ο 23χρονος που κερδίζει $40.000 το μήνα γράφοντας tweets

Ο 23χρονος που κερδίζει $40.000 το μήνα γράφοντας tweets

Ο δημιουργός του UberFacts απλώς παραθέτει παράξενες, άχρηστες και χρήσιμες πληροφορίες. Και γίνεται πλούσιος.

Μπήκε στο Twitter το 2009 ψάχνοντας έναν ακόμη τρόπο να περιορίσει τη βαρεμάρα του, καθώς χάζευε στο Internet. Δεύτερος λόγος ήταν ότι ήθελε να ακολουθήσει τη Britney Spears της οποίας είναι φανατικός οπαδός.

Μια και στη ζωή του δεν συνέβαινε τίποτα συναρπαστικό, ο Kris Sanchez άρχισε να ποστάρει διάφορες πληροφορίες και γεγονότα (εγκυκλοπαιδικά, παράξενα, αστεία κ.λπ.) που έβρισκε στο Internet. Προφανώς, το έκανε καλύτερα από όλους αφού σύντομα είχε 200.000 followers.

Κάπου εκεί τον πλησίασαν από μια διαφημιστική εταιρεία και του πρότειναν συνεργασία. Αφού τα tweets του έφταναν σε εκατοντάδες χιλιάδες άτομα πολλές φορές κάθε μέρα, αυτό ήταν μια θαυμάσια ευκαιρία να βγάλει χρήματα. Σχεδόν αμέσως λάμβανε επιταγές 600 ή 800 δολαρίων κάθε εβδομάδα. Δεν μπορούσε να το πιστέψει.

Σήμερα που το UberFacts έχει 9,82 εκατ. followers, τα ποσά έχουν ανεβεί αντιστοίχως. Η σελίδα του στο Facebook έχει 1,37 εκατ. likes και ο λογαριασμός στο Instagram  έχει 506.000 followers (αυξάνονται με ρυθμό 50.000 το μήνα). Κάπως έτσι τα έσοδα του Sanchez έφτασαν τα 500.000 δολάρια το χρόνο.

Το πιο πρόσφατο project του είναι μια εφαρμογή για κινητά που επιτρέπει στους χρήστες να σχολιάζουν τα facts, να κάνουν like και τα μοιράζονται με τους φίλους τους. Αυτό του αποφέρει άλλα 60.000 την εβδομάδα.

Τα facts είναι παράξενα, αστεία, απίστευτα ή απλώς ενδιαφέροντα. Ο Sanchez έχει ήδη δύο υπαλλήλους οι οποίοι τα ψάχνουν στο Internet, τα διασταυρώνουν όσο είναι δυνατόν και τα ποστάρουν με ρυθμό δύο με τέσσερα κάθε ώρα.

Στα σχέδια του Sanchez είναι να κάνει κάποια στιγμή μια τηλεοπτική εκπομπή ή να γράψει ένα βιβλίο. Προς το παρόν, όμως, είναι αφοσιωμένος στα tweets του και στο πώς μπορεί να επεκτείνει το brand που έχει δημιουργήσει.