O αγώνας δρόμου της Εθνικής Τράπεζας

O αγώνας δρόμου της Εθνικής Τράπεζας

Οι επαφές με διεθνή θεσμικά χαρτοφυλάκια και η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με το βλέμμα στις 10 Μαΐου. 

Έναν αγώνα δρόμου ξεκινούν στελέχη της Εθνικής Τράπεζας ενόψει της γενικής συνέλευσης της τράπεζας στις 10 Μαΐου, με την τράπεζα να έχει μπροστά της ένα πολύ σφικτό χρονοδιάγραμμα. Η διοίκηση της Εθνικής προχωρεί στην υλοποίηση ενός σχεδιασμού που περιλαμβάνει την αύξηση κεφαλαίου των 2,5 δισ. ευρώ και ενέργειες κεφαλαιακής ενίσχυσης ύψους 1,04 δισ. ευρώ, δηλαδή στη συγκέντρωση κεφαλαίων 3,54 δισ. ευρώ που θα επιτρέψουν την κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν από τα stress tests και ανέρχονται σε 2,183 δισ. ευρώ και σε επόμενο στάδιο, την αποπληρωμή των προνομιούχων μετοχών του Δημοσίου ύψους 1,35 δισ. ευρώ.

Ήδη ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ, Πέτρος Χριστοδούλου, έχει κανονίσει σειρά παρουσιάσεων και επαφών με διεθνή θεσμικά χαρτοφυλάκια, σε Λονδίνο, Νέα Υόρκη και Ασία, ενώ ήδη ξεκίνησαν τα conference calls στο πλαίσιο της αύξησης κεφαλαίου των 2,5 δισ. ευρώ, όπως αναφέρει η εφημερίδα Ναυτεμπορική. Σύμφωνα με πληροφορίες, το βιβλίο προσφορών θα ανοίξει στις 6 Μαΐου, ενώ η γενική συνέλευση έχει οριστεί για τις 10 Μαΐου.

Θα ακολουθηθεί η διαδικασία του διεθνούς βιβλίου προσφορών με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων και με ιδιωτική τοποθέτηση εκτός Ελλάδας προς θεσμικούς και άλλους επενδυτές που πληρούν τα κριτήρια. Η Goldman Sachs International και η Morgan Stanley & Co International plc θα είναι οι Διεθνείς Συντονιστές και Διεθνείς Συνδιαχειριστές του βιβλίου προσφορών, ενώ δεν θα υπάρχει εγγυητής κάλυψης.

Επίσης την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί η έκδοση ομολόγου για την άντληση ρευστότητας για ποσό 750 εκατ. ευρώ. Παρουσιάσεις στο Λονδίνο για την έκδοση θα πραγματοποιήσουν οι Μerrill Lynch, Citi, Goldman Sachs και HSBC.

Διαβάστε περισσότερα: 

Εθνική Τράπεζα: ΑΜΚ 2,5 δισ. και ομολογιακό 750 εκατ.

«Πανίσχυρη κεφαλαιακά η Eurobank»