Ο άνθρωπος πίσω από το Twitter θέλει να φτιάξει ένα νέο χρηματοπιστωτικό σύστημα για κρυπτονομίσματα

Ο άνθρωπος πίσω από το Twitter θέλει να φτιάξει ένα νέο χρηματοπιστωτικό σύστημα για κρυπτονομίσματα
epa05032956 Jack Dorsey, co-founder and CEO of Twitter and of mobile payments company Square, does an interview after the start of trading of Square on the New York Stock Exchange (NYSE) in New York, New York, USA, 19 November 2015. EPA/ANDREW GOMBERT
Ο Jack Dorsey συγκεντρώνει κόσμο για ένα νέο τμήμα στην εταιρεία Square. Τι περιλαμβάνουν τα σχέδιά του.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Square, Jack Dorsey, είπε ότι πρόκειται να προσλάβει μερικούς μηχανικούς κρυπτονομισμάτων και έναν σχεδιαστή για να εργαστούν πάνω στην προώθηση ενός προσβάσιμου χρηματοπιστωτικού συστήματος βασισμένου στο διαδίκτυο που θα ωφελεί την ευρύτερη κοινότητα.

Οι νέοι εργαζόμενοι θα μπορούν να εργαστούν απ’ όπου θέλουν, θα αναφέρονται απευθείας στον Dorsey, και θα μπορούν να πληρώνονται σε Bitcoin, εάν το επιλέξουν.

«Λατρεύω αυτήν την τεχνολογία κι αυτήν την κοινότητα. Έχω διαπιστώσει ότι έχει αρχές, εστιάζει στον στόχο, και έχει έντονη περιέργεια. Ακριβώς όπως ήταν το διαδίκτυο στην πρώιμη φάση του!», τουίταρε ο Dorsey την Τετάρτη το απόγευμα.

Η Square επιτρέπει ήδη στους χρήστες να αγοράζουν και να πουλάνε Bitcoin στην εφαρμογή Cash, η οποία είναι επίσης μια πλατφόρμα κινητών πληρωμών που ανταγωνίζεται τη Venmo.

Ο Dorsey είπε ότι η Square «έχει πάρει πολλά από την κοινότητα ανοιχτού κώδικα για να φτάσει εδώ που βρίσκεται σήμερα», κι αυτός θα είναι ο τρόπος του για να επιστρέψει στην κοινότητα – προωθώντας παράλληλα το «ευρύτερο συμφέρον» της Square που είναι η ύπαρξη ενός προσβάσιμου χρηματοπιστωτικού συστήματος για το διαδίκτυο.

«Αυτή θα είναι η πρώτη πρωτοβουλία ανοιχτού κώδικα της Square που δεν συνδέεται άμεσα με τους επιχειρηματικούς μας στόχους. Αυτοί οι …τύποι που θα προσληφθούν θα επικεντρωθούν εξ ολοκλήρου σε αυτό που είναι καλύτερο για την κοινότητα των κρυπτονομισμάτων και την οικονομική ισχυροποίηση του ατόμου, και όχι στα εμπορικά συμφέροντα της Square», έγραψε ο Dorsey. «Όλα τα έργα που θα προκύψουν θα είναι ανοιχτά και δωρεάν».