Ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ δεν βλέπει ύφεση αλλά μακροχρόνια μειωμένη ανάπτυξη στην ευρωζώνη

Ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ δεν βλέπει ύφεση αλλά μακροχρόνια μειωμένη ανάπτυξη στην ευρωζώνη
epa07496040 A exterior view of the European Central Bank (ECB) before a press conference of the Governing Council of the European Central Bank in Frankfurt Main, Germany, 10 April 2019. The bank is expected to publish its decisions on monetary policies, including the monthly interest rate. EPA/RONALD WITTEK Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εκτιμά ότι το μπλοκ θα έχει χαμηλότερη οικονομική ανάπτυξη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λουίς ντε Γκίντος, δήλωσε τη Δευτέρα ότι δεν προβλέπει να μπαίνει σε ύφεση η ευρωζώνη, αλλά εκτιμά ότι το μπλοκ θα έχει χαμηλότερη οικονομική ανάπτυξη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Οπως θυμίζει το Reuters, τον περασμένο μήνα, η ΕΚΤ μείωσε τα επιτόκια σε περαιτέρω αρνητικό έδαφος και υποσχέθηκε αγορές ομολόγων, σε μια προσπάθεια να αντιστραφεί η επιβράδυνση στην οικονομία της ευρωζώνης, σχεδόν μια δεκαετία μετά την κρίση χρέους του μπλοκ.

Ο ντε Γκίντος είπε ότι τα τελευταία νέα σχετικά με τις εμπορικές συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας είναι θετικά. Ωστόσο, δήλωσε ότι η χαμηλή κερδοφορία και οι αποτιμήσεις των τραπεζών της ευρωζώνης είναι μεταξύ των κυριότερων τρωτών σημείων.