Ο Αργεντίνος Πάπας μιλάει στους Βραζιλιάνους για μπάλα

Ο Αργεντίνος Πάπας μιλάει στους Βραζιλιάνους για μπάλα

«Προπονηθείτε για την ομάδα του Ιησού» προέτρεψε την νεολαία ο Ποντίφικας, μιλώντας σε δύο εκατ. ανθρώπους στο Ρίο ντε Ζανέιρο.

Τι κοινό μπορεί να έχουν ο Ιησούς και το Παγκόσμιο Κύπελλο, που διοργανώνει η Βραζιλία το 2014; Την απάντηση δίνει ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος μίλησε μπροστά σε 2 εκατ. νέους που είχαν συγκεντρωθεί στην διάσημη παραλία Κοπακαμπάνα στο Ρίο ντε Ζανέιρο, για μία ολονυκτία αφιερωμένη στην προσευχή.

«Ο Ιησούς μας προσφέρει κάτι καλύτερο από το Παγκόσμιο Κύπελλο! Μας προσφέρει τη δυνατότητα για μία ζωή γόνιμη κι ευτυχισμένη, μας προσφέρει επίσης ένα μέλλον μαζί του που δεν θα έχει τέλος, την αιώνιο ζωή», ανέφερε. «Ο Ιησούς μας ζητεί να παίξουμε στην ομάδα του. Πιστεύω πως η πλειοψηφία των όσων βρίσκεσθε εδώ αγαπά τον αθλητισμό», δήλωσε ο ποντίφικας και κάλεσε τους νέους να τον βοηθήσουν να οικοδομήσει την Εκκλησία του αύριο.

1/7

Δείτε την εμφάνιση του ποντίφικα ως άλλος “ροκ σταρ” στην παραλία Κοπακαμπάνα

«Εδώ στη Βραζιλία, όπως και σε άλλες χώρες, το ποδόσφαιρο αποτελεί το εθνικό πάθος. Και λοιπόν, τι κάνει ένας ποδοσφαιριστής όταν καλείται να συμμετέχει σε μία ομάδα; Θα πρέπει να προπονηθεί! Το ίδιο ισχύει και στη ζωή μας ως ακόλουθοι του Κυρίου», εξήγησε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Ωστόσο, ο Πάπας Φραγκίσκος επεσήμανε, «Εκείνος μας ζητεί να προπονηθούμε για να είμαστε σε φόρμα, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε άφοβα όλες τις καταστάσεις στη ζωή μας».

Πώς, όμως; Κι εδώ ο ποντίφικας απαρίθμησε τους τρόπους: «με την προσευχή, με την θεία κοινωνία, που ενσαρκώνει τον Χριστό, με την αδελφική αγάπη, την προσοχή στον άλλον, την κατανόηση, τη συγχώρεση, την υποδοχή, την βοήθεια στον πλησίον, σε όλους, χωρίς διακρίσεις και χωρίς να βάζουμε κανέναν στο περιθώριο».

«Αγαπητοί μου νέοι! Γίνετε οι πραγματικοί αθλητές του Χριστού», ανέκραξε ο Πάπας. «Μην είσαστε Χριστιανοί μερικής απασχόλησης, σχολαστικοί, επιφανειακοί, αλλά αυθεντικοί Χριστιανοί. Είμαι βέβαιος πως δεν επιθυμείτε να ζείτε μέσα στην αυταπάτη μίας ελευθερίας που αφήνεται να μαυλισθεί από τις μόδες και τις ευκολίες της εποχής. Γνωρίζω καλά πως στοχεύετε ψηλά!», κατέληξε ο Πάπας Φραγκίσκος.