Ο Μπάιντεν υποδέχθηκε απεσταλμένο του Βατικανού για συνομιλίες για την Ουκρανία

Ο Μπάιντεν υποδέχθηκε απεσταλμένο του Βατικανού για συνομιλίες για την Ουκρανία
epa09617455 US President Joe Biden delivers remarks after receiving a briefing from his COVID Response Team and NIH health officials, including NIAID Director and Chief Medical Advisor to the President Dr. Anthony Fauci at the National Institutes of Health (NIH) in Bethesda, Maryland, USA, on 02 December 2021. EPA/Oliver Contreras / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο καρδινάλιος έγινε δεκτός στον Λευκό Οίκο "κατόπιν αιτήματος του Πάπα Φραγκίσκου", πρόσθεσε ο Λευκός Οίκος

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υποδέχθηκε χθες, Τρίτη, απεσταλμένο του Βατικανού για συνομιλίες για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και την εκτόπιση δια της βίας παιδιών από την Ουκρανία στη Ρωσία, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος και ο απεσταλμένος του Πάπα Φραγκίσκου για την ειρήνευση στην Ουκρανία, ο καρδινάλιος Ματέο Τζούπι, είχαν συνομιλίες για τις προσπάθειες του Βατικανού για την παροχή “ανθρωπιστικής βοήθειας σε ανταπόκριση στα εκτεταμένα δεινά που προκλήθηκαν από την συνέχιση της επίθεσης στην Ουκρανία, όπως και για τη δέσμευση του Βατικανού υπέρ της επιστροφής των παιδιών από την Ουκρανία που εκτοπίστηκαν διά της βίας” στη Ρωσία, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Ο καρδινάλιος έγινε δεκτός στον Λευκό Οίκο “κατόπιν αιτήματος του Πάπα Φραγκίσκου”, πρόσθεσε ο Λευκός Οίκος.

Στο πλαίσιο της αποστολής του, ο καρδινάλιος Τζούπι μετέβη στις αρχές Ιουνίου στο Κίεβο, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Στη συνέχεια μετέβη στα τέλη του ίδιου μήνα στη Μόσχα, όπου είχε συνάντηση με τη Μαρία Λβόβα-Μπέλοβα, την Ρωσίδα επίτροπο για τα δικαιώματα του παιδιού, κατά της οποίας έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για “παράνομο εκτοπισμό” Ουκρανών ανηλίκων στη Ρωσία, όπως και με τον Πατριάρχη Κύριλλο, τον επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.