Ο Μπάνκσι αφήνει το σπρέι και παίρνει την κάμερα (video)

Ο Μπάνκσι αφήνει το σπρέι και παίρνει την κάμερα (video)

Ο κορυφαίος street artist ανέβασε το πρώτο του video στο YouTube σχολιάζοντας με τον δικό του τρόπο τον πόλεμο στην Συρία.

Τον περασμένο Ιούνιο ένα γκράφιτι του με τίτλο «Δουλειά» που δείχνει ένα παιδί να γαζώνει βρετανικά σημαιάκια στην ραπτομηχανή πουλήθηκε έναντι 845.000 ευρώ σε δημοπρασία στο Λονδίνο. Το Ιούλιο ένα άλλο γκράφιτι του στο Τότεναμ έγινε μήλο της έριδος ανάμεσα στη γειτονιά που το φιλοξενούσε και το θεωρούσε το καμάρι της και σε μία εταιρεία που ήθελε να το αποκολλήσει από τον τοίχο και να το δημοπρατήσει για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Διαβάστε ακόμη: Οι θάλασσες μέσα μας

Ο «απρόσωπος» -καθώς δεν έχει κάνει κάποια δημόσια εμφάνιση ή φωτογραφηθεί- αλλά πολυπρόσωπος Βρετανός street artist χτύπησε ξανά σήμερα, ανεβάζοντας για πρώτη φορά video στον ολοκαίνουργο λογαριασμό του στο YouTube. Το video καταπιάνεται με τον πόλεμο στην Συρία με το ίδιο καυστικό τρόπο που πετυχαίνει και στην περίπτωση των γκράφιτι. Όπως και με τα έργα του στους δρόμους το νέο διαδόθηκε στόμα με στόμα -ή στη συγκεκριμένη περίπτωση με email και μέσω κοινωνικών δικτύων- και μέσα σε ελάχιστες ώρες ξεπέρασε τους 800.000 θεατές.