Ο Banksy προκαλεί ξανά, αυτή την φορά στο World Travel Market

Ο Banksy προκαλεί ξανά, αυτή την φορά στο World Travel Market

Στόχος του ήταν η προώθηση των νέων έργων του.

Συνεχίζει να εκπλήσσει ο Banksy. Στην πρόσφατη εμπορική έκθεση World Travel Market στο Λονδίνο, ο καλλιτέχνης έστησε για πρώτη φορά πάγκο, αλλά είχε μηδενικές πωλήσεις, καθώς έδινε δωρεάν το «εμπόρευμά» του. Στόχος ήταν να προωθήσει το «The Walled Off Hotel», το οποίο διαφημίζεται ως «το ξενοδοχείο με τη χειρότερη θέα στον κόσμο» και το οποίο βρίσκεται στα Παλαιστινιακά εδάφη, δίπλα στο Τείχος, στη δημιουργία του οποίου έχει πρωτοστατήσει.

Κατασκεύασε μάλιστα και ένα αντίγραφο του Τείχους που χωρίζει την Παλαιστίνη από το Ισραήλ. Ανήρτησε τη φωτογραφία στον λογαριασμό του στο Instagram και έγραψε από κάτω: «Την επόμενη εβδομάδα, στήνω για πρώτη φορά πάγκο σε εμπορική έκθεση. Έχω ζωγραφίσει ένα αντίγραφο του Τείχους για να προωθήσω το Walled Off Hotel. Θα είμαστε στο περίπτερο της Παλαιστίνης δίνοντας υλικό δωρεάν, στο World Traver Fair».

Επιπλέον έδινε δωρεάν 1.000 αφίσες του έργου του «Παλαιστίνη» κάθε μέρα του φεστιβάλ. Η κάθε αφίσα γράφει «Επισκεφτείτε την ιστορική Παλαιστίνη… Άρεσε τόσο πολύ στον Ισραηλινό στρατό, που δεν έφυγαν ποτέ!» Ο Banksy φρόντισε η αφίσα να είναι διαθέσιμη στον επίσημο ιστότοπό του, για downloading και εκτύπωση.

Φωτογραφίες: Instagram