Ο Μπιλ Γκέιτς δεν εγκατέλειψε πότε την Microsoft – Πώς καθορίζει την πορεία του κολοσσού

Ο Μπιλ Γκέιτς δεν εγκατέλειψε πότε την Microsoft – Πώς καθορίζει την πορεία του κολοσσού
epa07152435 Bill Gates, co-Chairman of the Bill & Melinda Gates Foundation, attends a press conference in Tokyo, Japan, 09 November 2018. The Japan Sports Agency and the Bill and Melinda Gates Foundation announced a new partnership to utilize the momentum of the Olympic and Paralympic Games Tokyo 2020 to increase awareness of the Sustainable Development Goals (SDGs) with the launch of the 'Our Global Goals' campaign in 2019. EPA/FRANCK ROBICHON Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Συνεχίζει να επηρεάζει τη στρατηγική κατεύθυνση της εταιρείας, ιδίως στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Φαίνεται ότι ο Bill Gates ποτέ δεν εγκατέλειψε πραγματικά τη Microsoft. Σύμφωνα με άρθρο του Business Insider, το 2017 ο συνιδρυτής της μεγαλύτερης εταιρείας στον κόσμο μοιράστηκε ένα υπόμνημα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Microsoft, Satya Nadella, και άλλα στελέχη, προβλέποντας τον σημαντικό αντίκτυπο της τεχνητής νοημοσύνης στο μέλλον.

Στο υπόμνημα, ο Gates εξέφραζε την ιδέα εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης που θα ήταν πιο προηγμένες από τους υπάρχοντες ψηφιακούς βοηθούς, όπως η Siri και η Alexa, προβλέποντας μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο αλληλεπίδρασης των καταναλωτών με τους υπολογιστές και το λογισμικό.

Εκείνη την εποχή, η ιδέα φαινόταν φουτουριστική για πολλούς, αλλά σήμερα η διορατικότητά του είναι εμφανής με το Copilot, ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που ενσωματώνεται στα προϊόντα της Microsoft, το οποίο βασίζεται σε μια έκδοση του μοντέλου ChatGPT της OpenAI.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν και ο Gates αποχώρησε επίσημα από τη Microsoft το 2021, συνεχίζει να επηρεάζει τη στρατηγική κατεύθυνση της εταιρείας, ιδίως στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, μέσω παρασκηνιακών διαπραγματεύσεων και κινήσεων.

Ο Gates έχει επίσης συμβάλει σημαντικά στη σχέση της Microsoft με την OpenAI, από το 2016 και μετά. Το 2022, προκάλεσε την OpenAI να δοκιμάσει τις δυνατότητες του μοντέλου με ένα διαγώνισμα βιολογίας πανεπιστημιακού επιπέδου, αποδεικνύοντας την εντυπωσιακή ικανότητά του.

Σήμερα, οι παρεμβάσεις του συνεχίζουν να είναι καθοριστικές για τη Microsoft, καθώς συμβάλλει στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης και τη βελτίωση των προϊόντων της, πέραν της σχέσης της με την OpenAI.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: