Ο δημοφιλέστερος CEO τεχνολογικής εταιρείας είναι ο…

Ο δημοφιλέστερος CEO τεχνολογικής εταιρείας είναι ο…

Ο νέος φαίνεται ότι είναι και «ωραίος».

Κερδίζει τον διαγωνισμό των Likes με διαφορά. Ο λόγος για τον CEO του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος παραμένει ο δημοφιλέστερος διευθύνων σύμβουλος τεχνολογικής εταιρείας, ξεπερνώντας τον Τιμ Κουκ της Apple αλλά και οποιοδήποτε άλλο ομόλογο του στη Σίλικον Βάλεϊ και ολόκληρο τον κόσμο.

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Morning Consult, περίπου οι μισές από τις 1935 ψήφους (48%) ήταν υπέρ του Ζούκερμπεργκ, ενώ το ένα τέταρτο ψήφισε για λογαριασμό του Τιμ Κουκ – ο οποίος βρέθηκε στη δεύτερη θέση ελάχιστα πάνω από τον Τζεφ Μπέζος της Amazon.

Το κοινό παραμένει διχασμένο αναφορικά με τη διαμάχη της Apple με το FBI για να επιτρέψει το ξεκλείδωμα του iPhone ενός από τους ενόχους του μακελειού στο Σαν Μπερναντίνο. Το 51% είπε ότι η Apple πρέπει να ενδώσει, ενώ το 33% στάθηκε στο πλευρό της εταιρείας.

Ακόμη όμως κι αν ο Ζούκερμπεργκ απολαμβάνει άκρως θετικά σχόλια, όταν οι ερωτώμενοι δίνουν τη γνώμη του για το εάν εμπιστεύονται ή όχι την ασφάλεια των προσωπικών τους δεδομένων στο Facebook, οι περισσότεροι απαντούν αρνητικά. Οι μισοί πιστεύουν ότι η πλατφόρμα μοιράζεται «πολλά περισσότερα» από όσα θα έπρεπε, ενώ το ποσοστό αυτό μεγαλώνει αρκετά όταν η ίδια ερώτηση έγινε σχετικά με τις συσκευές Apple.

Στην πρόσφατη παρουσία του στη Γερμανία ο Ζούκερμπεργκ έγινε στόχος επικρίσεων σχετικά με την πολιτική της εταιρείας του για τα προσωπικά δεδομένα. Ο ίδιος μάλλον δεν ήθελε να δώσει συνέχεια στο θέμα, καθώς η απάντησή του σε μια εκδήλωση που παραβρέθηκε ήταν «το θέμα είναι αρκετά σύνθετο. Καλύτερα να μη μιλήσουμε για αυτό απόψε».