Ο Έλληνας που «σκλάβωσε» τη Silicon Valley

Ο Έλληνας που «σκλάβωσε» τη Silicon Valley

Ο Στράτων Σκλάβος είναι μεταξύ των 50 πλουσιότερων Ελλήνων της Αμερικής και διοικητικό στέλεχος της Radar Partners.

Είναι 53 ετών και έχει λάβει αρκετές διακρίσεις από διεθνούς κύρους φορείς για την ανέλιξή του στον κόσμο του επιχειρείν. Είναι δε από τους ανθρώπους που έχουν ζήσει εκ των έσω την Silicon Valley και έχουν προσωπική εμπειρία αναφορικά με το που μπορούν να φτάσουν οι εταιρείες που μεγαλώνουν στο οικοσύστημά της.

Ο λόγος για τον Έλληνα επιχειρηματία Στράτων Σκλάβο, ο οποίος έχει συμπεριληφθεί στη λίστα με τους 50 πλουσιότερους Έλληνες της Αμερικής με περιουσία 225 εκατομμυρίων δολαρίων καθώς και στη λίστα με τους 50 κορυφαίους CEO του περιοδικού FORBES.

Γεννημένος στην Καλιφόρνια από Έλληνες γονείς σπουδάζει Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Ντέιβις. Τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα ξεκινούν τη δεκαετία του ’90 με την δραστηριοποίησή του σε δεκάδες τεχνολογικές επιχειρήσεις στη Silicon Valley.

Από το 1994 έως το 1995, διετέλεσε αντιπρόεδρος μάρκετινγκ και πωλήσεων της εταιρείας Taligent, μιας κοινοπραξίας των Apple, IBM και Hewlett Packard. Υπήρξε δε πρόεδρος και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στην εταιρεία VeriSign, η οποία θεωρείται πρωτοπόρος στις παροχή υπηρεσιών υποδομής σε ιστοσελίδες, επιχειρήσεις, σε παρόχους υπηρεσιών ηλεκτρονικού εμπορίου και σε ιδιώτες.

Επίσης, για πέντε χρόνια εργάστηκε σε διάφορες επιτελικές θέσεις, διατελώντας στη συνέχεια και μέλος της διοικητικής ομάδας στο MIPS Computer Systems, ενώ άσκησε για αρκετό χρονικό διάστημα τα καθήκοντα του αντιπροέδρου πωλήσεων και επιχειρηματικής ανάπτυξης στην GO Corporation.

Ως υψηλόβαθμο στέλεχος σε μερικές από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες έχει βραβευτεί πολλάκις για την επιχειρηματική του δράση. Το 1998 αναδείχθηκε Επιχειρηματίας της χρονιάς από το Silicon Valley Business Journal, στην κατηγορία των νεοφυών επιχειρήσεων. Το 2001 έλαβε το βραβείο Morgan Stanley Leadership για το Παγκόσμιο εμπόριο, ενώ το 2002 βραβεύθηκε επίσης με το Ernst & Young Entrepreneur of the Year award για τη Βόρεια Καλιφόρνια.

Το βιογραφικό του σίγουρα θα το ζήλευαν πολλοί και ο ίδιος φροντίζει να το εμπλουτίζει διαρκώς. Σήμερα είναι ένας εκ των πέντε συνεταίρων που μετέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της Radar Partners. Πρόκειται για μια εταιρεία επενδύσεων , ένα private equity και venture capital με έδρα το Palo Alto της Καλιφόρνια, η οποία αναζητά επιχειρηματικές ευκαιρίες επενδύοντας σε μη τεχνολογικές επιχειρήσεις, καθώς και σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των φυσικών πόρων και του real estate.

Σε ότι αφορά στην φιλανθρωπική του δράση ο κ. Σκλάβος, έχει ιδρύσει από το 1999, μαζί με τη σύζυγό του, το Sclavos Family Foundation, ένα ίδρυμα που υποστηρίζει φιλανθρωπικές προσπάθειες στον τομέα της Εκπαίδευσης και της Ιατρικής έρευνας.

Διαβάστε ακόμη: Τέσσερις Έλληνες ομογενείς ανάμεσα στους πιο πλούσιους Αμερικάνους