Ο Έλον Μασκ δεν…πληρώνει τα ενοίκια του Twitter – Χρωστάει 136.260 δολάρια

Ο Έλον Μασκ δεν…πληρώνει τα ενοίκια του Twitter – Χρωστάει 136.260 δολάρια
epa10313501 A view of Twitter headquarters in San Francisco, California, USA, 18 November 2022. Twitter has reportedly closed its offices and hundreds of employees have resigned in recent days. EPA/GEORGE NIKITIN Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
O ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας βγάζει σε πλειστηριασμό έπιπλα γραφείων, εξοπλισμό κουζίνας, ενώ ζήτησε από τους υπαλλήλους να φέρνουν το δικό τους...χαρτί υγείας

Τελειωμό δεν έχουν οι μπελάδες για τον ιδιοκτήτη του TwitterΈλον Μασκ, καθώς κατηγορείται ότι αθέτησε την προβλεπόμενη καταβολή ενοικίου στα γραφεία της δημοφιλούς πλατφόρμας στο Σαν Φρανσίσκο.

Την ώρα που ο προσωπικός πλούτος του ισχυρού άνδρα της Tesla συρρικνώνεται, το Twitter οφείλει 136.260 δολάρια σε καθυστερημένα ενοίκια για τα γραφεία του στον 30ό όροφο ενός κτιρίου στο κέντρο του Σαν Φρανσίσκο, σύμφωνα με αγωγή που κατέθεσε ο ιδιοκτήτης του κτιρίου την περασμένη εβδομάδα.

Ο ιδιοκτήτης του 650 California Street, που δεν είναι η κύρια έδρα του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο, επέδωσε ειδοποίηση στην εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης στις 16 Δεκεμβρίου, ενημερώνοντάς την ότι θα κηρύξει στάση πληρωμών αν δεν πληρώσει εντός πέντε ημερών. Οι πέντε μέρες παρήλθαν χωρίς πληρωμή, σύμφωνα με την αγωγή.

Ο ιδιοκτήτης, η Columbia REIT 650 California LLC, ζητάει αποζημίωση που ανέρχεται συνολικά στο καθυστερούμενο μίσθωμα, καθώς και αμοιβές δικηγόρων και άλλα έξοδα. Το Twitter υπέγραψε επταετή σύμβαση μίσθωσης για τα γραφεία το 2017. Το μηνιαίο μίσθωμα ήταν 107.526,50 δολάρια κατά το πρώτο πλήρες έτος και αυξήθηκε σταδιακά σε 128.397 δολάρια κατά το έβδομο έτος. Ο κ. Μασκ αγόρασε το Twitter για 44 δισ. δολάρια τον Οκτώβριο του 2022.

Το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου του συνδέεται με την ιδιοκτησία των μετοχών της Tesla, οι οποίες έχουν χάσει περισσότερο από το ήμισυ της αξίας τους από τότε που ο κ. Μασκ ανέλαβε την ιδιοκτησία του Twitter. Έχει πουλήσει μετοχές της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων αξίας σχεδόν 23 δισ. δολαρίων για να χρηματοδοτήσει την αγορά από τον Απρίλιο, όταν άρχισε να χτίζει θέση στο Twitter. Έχει χάσει ακόμη και την πρώτη θέση του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, σύμφωνα με το Forbes.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας βρίσκονται σε μια άλλη διεύθυνση στο Σαν Φρανσίσκο, 1355 Market Street, όπου το Twitter φέρεται επίσης να έχει μείνει πίσω στο ενοίκιο, σύμφωνα με τους New York Times. Εκτός από τη μη καταβολή ενοικίου και την απόλυση εργαζομένων, o κ. Mασκ βγάζει επίσης σε πλειστηριασμό έπιπλα γραφείων υψηλών προδιαγραφών, εξοπλισμό κουζίνας και άλλα απομεινάρια από το παρελθόν, όταν το Twitter είχε πάνω από 7.500 εργαζομένους πλήρους απασχόλησης σε όλο τον κόσμο και το δωρεάν γεύμα και άλλα προνόμια γραφείου ήταν συνηθισμένα. Υπολογίζεται ότι περίπου τα τρία τέταρτα των εργαζομένων του Twitter έχουν αποχωρήσει από την εταιρεία, είτε επειδή απολύθηκαν είτε επειδή παραιτήθηκαν.

Μεταξύ των αντικειμένων που δημοπρατεί το Twitter είναι ένας φούρνος πίτσας, ένα μίξερ δαπέδου 40 λίτρων και έπιπλα υψηλής ποιότητας σχεδιαστών, όπως καρέκλες Eames της Herman Miller και καρέκλες Knoll Diamond, που πωλούνται στη λιανική σε χιλιάδες δολάρια.

Ακόμη και ένα άγαλμα πουλιού Twitter (η προσφορά ξεκινάει από 25 δολάρια) και μια φωτεινή οθόνη με το logo του Twitter (η προσφορά ξεκινά από 50 δολάρια) είναι προς πώληση σε αυτή τη δημοπρασία που θυμίζει τη χρεοκοπία των dotcoms στις αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν αποτυχημένες τεχνολογικές startups πωλούσαν εξοπλισμό των γραφείων τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ