Ο Έλον Μασκ έχει “εξανεμίσει” περισσότερο από το 50% της αξίας του Twitter μέσα σε 2 μήνες

Ο Έλον Μασκ έχει “εξανεμίσει” περισσότερο από το 50% της αξίας του Twitter μέσα σε 2 μήνες
ANKARA, TURKIYE - APRIL 26: In this photo illustration, the image of Elon Musk is displayed on a computer screen and the logo of twitter on a mobile phone in Ankara, Turkiye on April 26, 2022. Twitter announced Monday it has accepted Elon Musk's offer to be purchased for $44 billion. Muhammed Selim Korkutata / Anadolu Agency (Photo by Muhammed Selim Korkutata / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Photo: AFP
Η εξαγορά του Twitter έχει δημιουργήσει μεγάλους μπελάδες στον Έλον Μασκ

της Luisa Beltran

Το έπος της εξαγοράς του Twitter από τον Elon Musk κυριάρχησε στα πρωτοσέλιδα το 2022. Πρώτα ο Musk πρόσφερε 54,20 δολάρια ανά μετοχή για την εταιρεία, μια φαινομενικά εξωφρενικά υψηλή τιμή, στη συνέχεια σόκαρε τη Wall Street υπογράφοντας μια δεσμευτική συμφωνία εξαγοράς για αυτό το ποσό και μετά μπέρδεψε τους πάντες όταν προσπάθησε να υπαναχωρήσει από τη συμφωνία και το Twitter τον μήνυσε για να τον υποχρεώσει να την ολοκληρώσει (όταν η αξία του φαινόταν πολύ μικρότερη από την προσφορά του). Από τη στιγμή που ο Musk εξαγόρασε το Twitter βγάζοντας τη μετοχή εκτός χρηματιστηριακής διαπραγμάτευσης και απολύοντας το μισό προσωπικό του, η αξία του γίγαντα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι ασαφής. Κάποια στιγμή, ο Musk προειδοποίησε μάλιστα ότι θα μπορούσε να χρεοκοπήσει.

Τώρα έχουμε μια ένδειξη, με τη μορφή ρυθμιστικής κατάθεσης από το Fidelity Blue Chip Growth Fund, το οποίο επενδύει το μεγαλύτερο μέρος του ενεργητικού του σε εταιρείες με κεφαλαιοποίηση αγοράς μεγαλύτερη από 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό το αμοιβαίο κεφάλαιο από τον κολοσσό διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων αποτίμησε το μερίδιό του στο Twitter στα 19,66 εκατομμύρια δολάρια στα τέλη Οκτωβρίου, σύμφωνα με μια τριμηνιαία έκθεση συμμετοχών. Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, αυτή η συμμετοχή είχε πέσει στα 8.626.218 δολάρια, σύμφωνα με μια άλλη κατάθεση. Αυτό σημαίνει ότι η αξία της επένδυσης της Fidelity στο Twitter έχει πέσει κατά 56% από τον Οκτώβριο.

Ο Musk ανακοίνωσε αρχικά την προσφορά του για το Twitter τον Απρίλιο του 2022, σύμφωνα με μια ρυθμιστική κατάθεση. Η Fidelity ήταν ένας από τους 19 επενδυτές που περιλαμβάνονταν στον κατάλογο ως συμμετέχοντες στην εξαγορά ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Twitter από τον Musk και δέσμευσε περίπου 316 εκατομμύρια δολάρια στη συναλλαγή, σύμφωνα με μια κατάθεση της 4ης Μαΐου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, ο Musk μειώνει τα κόστη στο Twitter, έναν οργανισμό που παρομοίασε με αεροπλάνο που «κατευθύνεται προς το έδαφος με μεγάλη ταχύτητα με τους κινητήρες να έχουν πιάσει φωτιά και τα χειριστήρια να μην λειτουργούν». Σε μια από τις τελευταίες του κινήσεις μείωσης του κόστους, ακύρωσε τις υπηρεσίες υγιεινής αυτόν τον μήνα στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο, σύμφωνα με τους New York Times. Η ιδιοκτήτρια εταιρεία των κεντρικών γραφείων του Twitter, Columbia Property Trust, κατέθεσε χωριστά μήνυση, επειδή το Twitter δεν πλήρωσε το ενοίκιο, σύμφωνα με το Bloomberg.

Τον περασμένο μήνα, ο Musk είπε επίσης ότι θα παραιτηθεί από διευθύνων σύμβουλος αφού εκατομμύρια χρήστες του Twitter του ζήτησαν να παραιτηθεί σε μια δημοσκόπηση που έκανε ο ίδιος ο δισεκατομμυριούχος και υποσχέθηκε να την τηρήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητά νέο διευθύνοντα σύμβουλο.

Ο Musk δεν απάντησε αμέσως στα μηνύματα για κάποιο σχόλιο.

Πηγή: Fortune.com